Snel en goedkoop een prijs op de mail

Stucadoor-direct

 • Beste advies van stucadoor
 • Besparen op stucwerk
 • Netwerk van 182 stukadoors
 • 100% gratis en vrijblijvend

Beton Ciré

Bent u op zoek naar een wandafwerking met bijzondere hygiënische en watervaste eigenschappen voor in de badkamer en keuken dan is Beton Ciré een hele goede. Deze wandafwerking is eeuwenoud en nog steeds functioneel. Op deze pagina bespreken wij alles wat u moeten weten van de mogelijkheden voor Beton Ciré in uw huis. Lees dus verder als u meer wilt weten over de kosten, mogelijkheden en voordelen van Beton Ciré.

Dubbele wasbak met beton cire

Kosten van Beton Ciré

Ook bij beton ciré wordt over het algemeen gerekend met een vierkante meter prijs. Deze prijs is behoorlijk afhankelijk van de aanbieder. Op basis van de werkzaamheden wordt door de stukadoor een prijs bepaald. In principe is het zo dat hoe meer meters een klus omvat hoe lager de prijs per meter is. In deze prijs zitten de kosten van de stukadoor, het materiaal en het aantal uren dat de stukadoor bezig is om de klus te klaren. Hoe meer werk er bijvoorbeeld is qua voorbereiding hoe hoger de prijs. Het is dus niet eenvoudig om nu even te zeggen wat beton ciré u per meter gaat kosten.

Wel kunnen we een indicatie geven van een gemiddelde prijs, voor een klus onder normale omstandigheden. En dan kunt u uit gaan vanaf €100 per m2.

Besparen op het werk

Omdat er dus verschillende prijzen worden gehanteerd is het handig om meerdere aanbieders een offerte op te laten stellen. U vergelijkt dan de offerte en zo krijgt u een scherpe prijs. Offertes kunt u eenvoudig, gratis en vrijblijvend aanvragen via onze pagina. Een goede offerte heeft een transparante opbouw en maakt het u mogelijk om precies te zien wat u waarvoor betaalt. En dat kunt u dan vergelijken. Let daarbij ook op andere bepalingen zoals garantie, planning en bijkomende kosten.

Wat is Beton Ciré?

Beton Ciré kent vele toepassingen, deze stucsoort is cementgebonden en heeft een beton look. Beton zelf is een product die eeuwen geleden al door Grieken en Romeinen werd gebruikt om bijvoorbeeld bruggen te bouwen. Beton Ciré is een moderne versie van beton en ontstaan in Frankrijk. De letterlijke vertaling is gewreven beton.De veelzijdigheid van Beton Ciré is te danken aan het feit dat dit materiaal vele goede en bijzondere eigenschappen heeft, het is naadloos, water- en slijtvast en bovendien erg hygiënisch.

Beton Ciré kan zelfs worden toegepast in op vloeren of in openhaarden. En het is ook nog eens mogelijk om het in de badkamer of keuken te gebruiken.

Eigenschappen op een rij:

 • Watervast
 • Slijtvast
 • Naadloos
 • Hygiene
 • Herkomst

Watervast

Met dank aan een bijzonder samenstelling in combinatie met afwerking is Beton Ciré watervast en sterk. Dit biedt natuurlijk vele mogelijkheden qua toepassing. Beton Cire wordt daarom ook steeds meer toegepast in de badkamer en keuken. Hoewel het watervast is is het niet de bedoeling dat er langere tijd water op het oppervlakte blijft staan. Het water samen met zeep resten kan de beschermingslaag aantasten en daarmee de watervastheid verminderen.

Slijtvast

Omdat Beton Cire op cementbasis is en niet op kalkbasis zoals andere soorten stucwerk is het slijtvaster. Een extra coating maakt het oppervlakte nog krasbestendiger en vergroot de water- en vuilwerende eigenschappen. De coating maakt het stucwerk tot 16 uur lang bestand tegen thee, koffie of wijn. Daarom is Beton Ciré zelfs als aanrecht toe te passen. De meeste andere aanrechtbladen zijn gevoeliger voor deze stoffen. 

Naadloos

Een wandafwerking die op muren wordt gestreken heeft in tegenstelling tot tegels geen voegen en daarmee ook geen zwakkere punten. Voegen kunnen bijvoorbeeld vochtig blijven en zijn daarom gevoelig voor schimmels. Beton Ciré dus niet, muren zijn goed af te nemen en schimmel krijgt geen kans.

Hygiëne

Een glad en egale ondergrond is niet de meeste ideale voor schimmels en bacteriën. Het is goed te reinigen maar bovenal is Beton Ciré een alkalische afwerking voor wanden. Dat betekent dat Beton Ciré zelf al enorm schimmelwerend is en bacteriën geen kans geeft. Deze voordelen maken Beton Ciré een hygiënische afwerking.

Herkomst

Beton is iets wat de Egyptenaren al gebruikten. Beton was de basis voor gebouwen en bruggen bij Romeinen en Grieken. Beton Ciré is een moderne versie van dit beton en al meer dan tien jaar een begrip in Frankrijk. In Nederland wordt het ook steeds meer toegepast en dat is ook logische vanwege de fantastische eigenschappen die Beton Ciré heeft.

Waar word Beton Ciré toegepast

De eigenschappen van Beton Ciré geven het een veelzijdig karakter en daarom is het toe te passen op tal van plaatsen waar de voordelen goed van pas te komen. Enkele voorbeelden:

 • Keuken
 • Badkamer
 • Trap
 • Muren
 • Vloeren

 

Keuken

Door het toepassen van coating op het Beton Ciré is het zelfs stevig genoeg om te functioneren als aanrechtblad. Daarmee is het aanrecht zelfs bestand tegen aantasting door wijn of koffie. Maar het feit dat het naadloos is maakt het een oppervlakte wat u goed kunt reinigen. Watervastheid is ook een fijne eigenschap in ruimtes met veel vocht, condens en vuil. Wanden zijn ook goed schoon te maken wat het gebruiksgemak verhoogd.

Badkamer

Beton Ciré heeft een alkalische werking waarmee het niet een ondergrond is waarom bacteriën zich willen en kunnen hechten. Schimmels zijn een bekende vijand van badkamers, die te kunnen weren is dus ideaal voor een schone en gezonde badkamer.

Trap

Een trap krijgt in huis veel te verduren. Op- en afrennen, spullen omhoog tillen en tassen die erop worden gegooid. Het slijtvaste karakter van Beton Ciré is dan een uitkomst. Dit betekent dat het behoorlijk wat kan hebben en niet snel kapot gaat. De coating versterkt deze eigenschappen nog meer zodat u lang genoeg profijt heeft van de afwerking.

Muren

Het is handig als je muren tegen een stootje kunnen, zowel met kinderen als met huisdieren. Maar eigenlijk is het sowieso handig. Muren die zijn afgewerkt met Beton Ciré zijn dus water en slijtvast waardoor ze goed te reinigen zijn en niet snel beschadigen of dat er krassen op komen.

Vloeren

Zoekt u praktische vloer met een stoere betonlook, dan is beton Ciré de absolute aanrader. Door het behandelen van de vloer met een coating is de vloer waterdicht en slijtvast. Dit zijn prettige eigenschappen die ervoor zorgen dat de vloer makkelijk schoon te houden is. Ook heeft de vloer geen naden en kieren. Het beste kan deze vloer op een egale vloer van beton of cement aangebracht worden. Een vloer van hout is niet geschikt als ondervloer voor een Beton Ciré vloer. 

Wat zijn de alternatieven?

Het kan natuurlijk zijn dat Beton Ciré niet helemaal aansluit aan uw wensen. En daarom willen wij u nog op wat alternatieven wijzen. 

Tadelakt

Dit materiaal is van oorsprong een Marokkaans stucwerk, het is een waterdichte kalkpleister op basis van natuurlijke hydraulische kalk. Het is stootvast, waterafstotend en ademend. Van origine werden wanden in bijvoorbeeld badhuizen en stoombaden afgewerkt met Tadelakt. Het is dus uitermate geschikt voor vochtige ruimtes.

Microcement en microbeton

De oorsprong van deze materialen ligt in Argentinië, maar nu worden zij overal toegepast. Gezien de mogelijkheden is dat ook meer dan logisch. Door hun hoge slijtvastheid en hardheid kennen microcement en microbeton veel toepassingen. Ruimtes waarbij vloeren veel gebruikt worden zijn ideaal om te bewerken met deze materialen. Microcement en -beton kunt u bijna op iedere ondergrond laten aanbrengen. Het is waterdicht, hygiënisch en duurzaam, dus weinig milieubelastend.

Stukadoor inschakelen

Voor een goede afwerking met het gewenste resultaat kunt u het beste een stukadoor inhuren. Uiteraard kunt u proberen zelf aan de slag te gaan, als u over de materialen, kennis en vaardigheden beschikt is dat een optie. Maar om een goed resultaat te krijgen is kennis van ondergrond, materiaal en werkwijze belangrijk. Voor een goede hechting en om zo lang mogelijk profijt te hebben van het werk zijn bijvoorbeeld degelijke voorbereidingen nodig. Als u hiervan niet op de hoogte bent is het resultaat waarschijnlijk niet optimaal.

Investeren in de kwaliteit

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van de afwerking is het gebruiken van kwalitatief goede producten. Over het algemeen zijn beter producten duurder dan minder goede producten. Echter is de invloed op de levensduur groot en daarmee betaalt deze investering zichzelf terug.

Besparen op de kosten

Uiteraard is het interessant om te bekijken of er mogelijkheden zijn om de kosten te drukken. Omdat verschillende stukadoors verschillende prijzen hanteren is het belangrijk om deze onderling te vergelijken zodat u zeker bent dat u een goede prijs krijgt. Over het algemeen geldt, hoe groter de klus hoe lager de prijs per meter.

Direct contact

Tel: 085 004 5497
Info@stucadoor-direct.nl

Tarieven

Wij bieden scherpe offertes aan. Iedere wandafwerking is voor ons een nieuw project, waarin wij graag willen adviseren en deze uitvoeren.

Klussen afgerond

Offerte aanvragen