Snel en goedkoop een prijs op de mail

Stucadoor-direct

  • Beste advies van stucadoor
  • Besparen op stucwerk
  • Netwerk van 182 stukadoors
  • 100% gratis en vrijblijvend

Betonlook

Bent u op zoek naar een moderne of industriële afwerking voor uw wanden? Dan is betonlook misschien precies hetgeen waar u naar op zoek bent. Een betonlook afwerking kan overal in huis worden toegepast, zelfs in de badkamer en heeft vele voordelen. Alles over betonlook vindt u op deze pagina.

Er zijn twee verschillende materialen waar deze pagina betrekking op heeft.

  • Beton cire
  • Betonlook stuc

De eerste is uit zichzelf al waterbestendig, de betonlook stuc heeft een nabehandeling nodig om kras- en watervast te zijn.

Wat is betonlook?

Maar wat is dat nou eigenlijk, een betonlook afwerking? Beton is een materiaal wat al door de oude Grieken en Egyptenaren werd gebruikt om bruggen mee te bouwen. De sterkte van beton is ons dus al lang bekend. Afwerking met betonlook is echter niet hetzelfde als wanden van beton. Betonlook kunt u op uw wanden krijgen door de wanden af te laten werken met Beton Ciré. Deze Franse variant van het eeuwenoude beton wint behoorlijk terrein in Nederland. En dat is meer dan logisch. Industriële badkamers zijn tegenwoordig enorm populair en het Beton Ciré pas daar fantastisch in. Ook in keukens kan Beton Ciré worden toegepast, zelfs als aanrecht. Beton Ciré is namelijk niet alleen waterbestendig het kan zeker ook nog tegen een stootje.

Populair in de badkamer

Vooral in badkamers is Beton Ciré een populair alternatief voor het welbekende tegelwerk. Beton Cire is bestand tegen water en daarmee uitermate geschikt voor deze vochtige ruimtes, zelfs in de douche en de vloer kan het gebruikt worden.

U kunt er ook voor kiezen om de wanden af te werken met een betonlook stuc en deze te behandelen met een hars om het waterdicht te maken. Het is zelfs mogelijk om deze afwerking over bestaande tegels aan te brengen, dit scheelt ook weer in de kosten omdat het slopen dan niet nodig is. Zelfs uw trappen of badkamermeubels zijn af te werken met betonlook. Een aanrecht in de keuken ook, met een speciale coating is het ook nog eens ontzettend goed bestand tegen krassen en beschadigingen.

Waterdicht afwerken

Beton Ciré is zelf waterdicht. Betonlook stuc moet waterdicht gemaakt worden met een speciale coating. In twee of drie lagen wordt dit aangebracht. De coating wordt zeer hard en maakt de afwerking compleet en geheel waterdicht en dus uitermate geschikt voor de badkamer, keuken, douche of het toilet.

Ligbad met beton look op de muur

Kosten van Betonlook

Betonlook stucwerk is wat duurder dan de meeste vormen van stucwerk. Het resultaat is echter bijzonder en duurzaam. Het heeft amper tot geen onderhoud nodig en is waterafstotend. De prijs die u betaalt hangt samen met het aantal vierkante meters en de kosten die de stukadoor voor betonstuc rekent.

Gemiddeld mag u uitgaan van €80 tot €110 voor betonlook stucwerk en €100 tot €150 voor Beton Ciré, deze prijzen zijn inclusief btw, arbeidskosten en materialen.

De kosten zijn hoog door de dure materialen maar ook door de mate van arbeidsintensiviteit. Het werken met beton cire en betonstuc vergt behoorlijk wat ervaring en kennis. Daarnaast is het zwaar werk. Besparen op de kosten gaat het beste door te besparen op de arbeidskosten, deze maken namelijk tweederde deel uit van het geheel. Vraag meerdere offertes op om een goede vergelijking te maken en zo een goedkope stukadoor te vinden. 

Nadelen van betonstuc

Betonstuc is zelf niet watervast en ook niet enorm stoot- en krasvast. Er is een coating nodig om deze eigenschappen toe te voegen aan de afwerking. Beton Ciré heeft deze eigenschappen wel maar is daarom duurder. Hoewel deze afwerkingen enorm mooi zijn moet u de prijs kunnen en willen betalen. U kunt de kosten wel drukken door een aantal van onze tips toe te passen.

Besparen op de prijs

Er zijn een aantal manieren om de prijs voor betonstuc in uw woning te beïnvloeden. U kunt een aantal keuzes maken om de kosten te drukken, een aantal tips vindt u hier. Voor al het werk geldt dat het vergelijken van aanbieders en offertes loont. Het vergelijken van aanbieders zorgt ervoor dat u de meest gunstige prijs kunt kiezen. Ook zijn lokale aanbieders voordeliger omdat deze geen voorrijkosten hebben. Vraag nu eenvoudig en vrijblijvend meerdere offertes aan via onze pagina. Woningeigenaren van woningen ouder dan twee jaar profiteren bovendien van een gunstig BTW tarief voor het laten aanbrengen van stucwerk in de woning.

Alternatieven

Er zijn alternatieven voor betonlook, die niet per se hetzelfde uiterlijk hebben, maar wel dezelfde kenmerken.

  • Terrasstone;
  • Microcement;
  • Microbeton;
  • Tadelakt.

Terrastone is een goedkopere optie die ook erg geschikt is voor de badkamer. Microcement, Microbeton en Tadelakt zijn wat duurder maar hebben wel een prachtig uiterlijk.

Betonlook of Beton Ciré:

U kunt er ook voor kiezen om een betonlook pleister aan te brengen in de badkamer en deze te laten behandelen met een epoxyhars. Kiest u voor beton ciré, dan heeft u de nabehandeling niet nodig, maar is de prijs per vierkante meter hoger.

Zelf doen

U kunt het zelf doen, het aanbrengen van betonlook stucwerk. Hiermee bespaart u tot wel 70 procent op de totaalprijs. Dit vergt echter behoorlijk wat ervaring en kunde, een goed resultaat is niet makkelijk te krijgen. Het is belangrijk om te weten dat betonlook in de badkamer aanbrengen een precisie klus is.

De naden van de hoeken moeten goed op elkaar aansluiten en er moet 2 componenten coating worden aangebracht. De coating maakt de oppervlakte krasvast en waterbestendig.

Niet alleen in eigenbelang raden wij het af om zelf te doen. Vooral uit ervaring blijkt het niet eenvoudig om zelf te doen. Vaak krijgen wij als stucadoors dan ook vaak het verzoek om het na een mislukte poging alsnog te herstellen. Dit brengt dubbele kosten met zich mee. Schat dus vooraf goed in of het slim is om zelf het stucwerk aan te brengen.

 

Direct contact

Tel: 085 004 5497
Info@stucadoor-direct.nl

Tarieven

Wij bieden scherpe offertes aan. Iedere wandafwerking is voor ons een nieuw project, waarin wij graag willen adviseren en deze uitvoeren.

Klussen afgerond

Offerte aanvragen