Snel en goedkoop een prijs op de mail

Stucadoor-direct

  • Beste advies van stucadoor
  • Besparen op stucwerk
  • Netwerk van 182 stukadoors
  • 100% gratis en vrijblijvend

Buiten stucwerk

Buiten kunt u ook genieten van mooi stucwerk op uw wanden. Een nieuwe laag stucwerk zorgt ervoor dat uw woning een totaal nieuw voorkomen krijgt. En dat zonder ingrijpende verbouwing.

Hier leest u alles over het stucen van buitenmuren, de mogelijkheden, prijzen en zelfs tips om te besparen op de kosten. En houd u er rekening mee dat het soms verplicht is om een vergunning aan te vragen voor buiten stucwerk? Niet altijd en overal is het mogelijk om het aangezicht van uw woning te veranderen, in dit geval mooier te maken.

buitenstucwerk word aangebracht

Opties buitenmuur stucen

Net zoals binnen heeft u buiten ook meerdere mogelijkheden om uw buitenmuren te sieren. U heeft de keus uit verschillende opties, spachtelputz, schuurwerk en gepleisterde plint. Een gevel die van buitenaf is geïsoleerd moet beschermd worden tegen weersinvloeden en dat kan door het aanbrengen van buiten stucwerk.

Gepleisterde plint

Gepleisterde plint is een stuclaag die cementgebonden is, deze wordt op de buitenmuur van een woning aangebracht. Vroeger werd dit met name bij boerderijen gedaan omdat deze gepleisterde plinten eenvoudig schoon te maken zijn. Boerderijen werden vaak vuil aan de buitenzijde door een gebrek aan dakgoten en de modder die daarom opspatte tegen de wanden.

Een gepleisterde muur is makkelijker te reinigen dan een muur van bakstenen. Nu worden gepleisterde plinten toegepast om de onderste rand gemetselde stenen te verbergen. Deze laag is namelijk meestal gemetseld met hardgebakken stenen om het grondwater ervan te weerhouden in de muur te trekken. De stenen onderaan zien er anders uit en de plintlaag dekt dit af. Eigenlijk heeft het gepleisterde plint daarmee een decoratieve functie gekregen.

Buitenstucwerk aanbrengen

Schuurwerk

Schuurwerk is een waterafstotende pleister om een speciale en opvallende uitstraling aan uw woning te geven. Het is verkrijgbaar in vele kleuren en verschillende structuren. Voordat schuurwerk aangebracht kan worden op de gevel moet deze eerst worden behandeld.

Voor ruwe ondergronden, bijvoorbeeld gemetselde muren moet raapwerk worden aangebracht. Dit maakt de muur waterpas. Een gevel in zeer slechte conditie moet misschien ook nog verstevigd worden door gaas aan het raapwerk toe te voegen. Dan kan het schuurwerk worden aangebracht.

 

Spachtelputz

De toepassing van spachtelputz binnenshuis is bij iedereen wel bekend. Maar ook buitenshuis is het mogelijk wanden hiermee te stucen. Spachtelputz is goed bestand tegen weersinvloeden en geeft uw woning een mooi voorkomen. 

Wat kost buiten stucwerk?

De kosten van het buitenstucwerk worden bepaald door een aantal factoren, zoals de staat van de gevel, het materiaal en het oppervlakte. Buitenwerk is meestal prijziger van werkzaamheden binnenshuis, stukadoors kunnen zelf hun prijzen bepalen en daarmee kan er behoorlijk wat verschil tussen verschillende aanbieders zitten.

We kunnen wel zeggen dat een gemiddelde prijs voor het stucen van een buitenmuur rond de 60 euro per vierkante meter ligt.

De prijs ligt ook hoger dan binnen stucwerk omdat er gewerkt wordt met materialen die meer moeten kunnen verdragen dan binnenshuis.

Factoren die de prijs bepalen

De prijs voor werkzaamheden aan uw woning wordt bepaald door een aantal factoren. De meeste stukadoors rekenen per vierkante meter, deze prijs is inclusief BTW, loon en materiaal kosten.

1. Soort stucwerk

Niet alle stucsoorten hebben dezelfde prijs. Dat heeft te maken met de wijze van aanbrengen, kosten van het materiaal en hoe lang de stukadoor werk heeft. Dit wordt allemaal meegenomen in het bepalen van de prijs per vierkante meter.

2. Staat van de gevel

Dat de conditie van de gevel essentieel is voor de hoeveelheid werk wat moet gebeuren is logisch. Een gevel waar flink aan moet worden gewerkt voordat er gestuct kan worden valt duurder uit dan een gevel waar de stukadoor meteen aan de slag kan.

Daarnaast zijn er natuurlijk meer kosten voor materialen om de gevel voor te bereiden. Meer materiaal, meer tijd dus een hogere prijs.

3. Bereikbaarheid

Het kan zijn dat de stukadoor een steiger moet huren om uw wanden af te werken, of dat er plekken moeilijk te bereiken zijn. In die gevallen komen er meer kosten bij. De huur van de steiger komt voor uw rekening en de bereikbaarheid zorgt ervoor dat een stukadoor meer en langer werk heeft, ook dat ziet u terug in de prijs.

4. Toepassen van isolatie?

Een goed geïsoleerde woning zorgt voor een hoger woongenot maar ook voor een besparing op uw energierekening. Bij isolatie van buitenaf worden er platen op de gevel bevestigd om de wanden te isoleren. Deze moeten wel worden afgewerkt met stucwerk.

Indien u uw gevels wilt laten bewerken door een stukadoor is het verstandig om de mogelijkheid van isoleren mee te nemen. Dit scheelt in de kosten omdat er twee werkzaamheden worden gecombineerd en het scheelt in de kosten voor energie. Bovendien bent u ook nog eens minder schadelijk voor het milieu.

Inschakelen van stucadoor

U kunt natuurlijk zelf proberen aan de slag te gaan maar het stucen van muren is een behoorlijke klus. Daarnaast is kennis van materialen en oppervlaktes belangrijk voor een optimaal resultaat.

De stukadoor kost u geld, maar daar staat tegenover dat u geen materialen hoeft aan te schaffen, en ook geen specifiek stuc gereedschap.

U bent zelf geen tijd kwijt en heeft over het algemeen garantie op het stucwerk waardoor u zeker bent van een goed resultaat op uw wanden. Daarom is het aan te raden om het stucwerk over te laten aan een professional.

Als u zelf wilt gaan stucen is het verstandiger te starten met een wand in uw schuur dan meteen de gevel van uw woning onder handen te nemen.

buitenstucwerk word aangebracht

Besparen op de het stucwerk

Iedereen wil besparen op uitgaven en zo ook op de kosten van een stukadoor. De meest makkelijke manier om dat te doen is om meerdere offertes aan te vragen bij lokale bedrijven en deze met elkaar te vergelijken. Goede offertes hebben een heldere opbouw en zo kunt u zien wat u betaalt en waarvoor.

Vergelijk ook garantietermijnen, de planning en bijkomende kosten om te voorkomen dat u appels met peren vergelijkt. In overleg met de stukadoor zijn er misschien wel dingen die u nog kan doen om de prijs te drukken, bijvoorbeeld voorbereidend werk.

Ook is de prijs per meter lager bij een hoger aantal meters, daarom is het voordelig om uw buren eens te vragen of zij misschien ook interesse hebben in een splinternieuwe gevel.

Direct contact

Tel: 085 004 5497
Info@stucadoor-direct.nl

Tarieven

Wij bieden scherpe offertes aan. Iedere wandafwerking is voor ons een nieuw project, waarin wij graag willen adviseren en deze uitvoeren.

Klussen afgerond

Offerte aanvragen