Snel en goedkoop een prijs op de mail

Stucadoor-direct

  • Beste advies van stucadoor
  • Besparen op stucwerk
  • Netwerk van 182 stukadoors
  • 100% gratis en vrijblijvend

Glad stucwerk

Bent u op zoek naar mogelijkheden om wanden in uw nieuwe woning af te werken of zijn de muren in uw bestaande woning toe aan iets nieuws? Wat dacht u van strakke gladde wanden? Gladde wanden geven optisch meer ruimte in uw woning en er zijn nog veel meer voordelen. Alles wat u moet weten over glad stucwerk vindt u op deze pagina. Prijzen, voordelen en bespaartips, alles komt aan de orde.

Aanbrengen van pleisterwerk

Het aanbrengen van pleisterwerk doet de stukadoor in principe handmatig. Vooral in nieuwbouwwoningen met een gladde ondergrond is er geen al te dikke laag nodig. In oudere woningen kan dit wel nodig zijn. Lagen dikker dan 3 centimeter kunnen machinaal worden aangebracht, de prijzen voor dit werk zijn afhankelijk van de dikte van de laag die aangebracht moet worden.

Met de hand

Het aanbrengen van stucwerk lijkt misschien een klus die u zelf wel even kan klaren maar dat is helaas niet zo. Om stucwerk goed aan te brengen heeft u ervaring en handigheid nodig. Het materiaal wordt op de ondergrond aangebracht en glad gestreken. Het egaal en glad krijgen van het oppervlakte is een behoorlijk precies werkje. Dit gebeurd met de hand en spatels. Voor een goed resultaat doet u er goed aan een professional te laten komen. Ook weet een stukadoor alles over de verschillende oppervlaktes en materialen die gebruikt worden.

Kosten van glad stucwerk

Zoals bij alles is de hoofdvraag toch wel, wat kost dat nou? Het is niet eenvoudig te zeggen wat glad stucwerk kost omdat er meerdere factoren zijn die de prijs bepalen. Zoals de grootte van de klus, het materiaal, de afwerking en de kosten van de stukadoor. Bedrijven bepalen zelf hun prijzen dus om niet te veel te betalen is het verstandig om meerdere bedrijven offertes te laten opstellen. Via onze pagina doet u dat vrijblijvend en gratis. We kunnen wel zeggen dat u uit kan gaan van de prijzen in onderstaande tabel. Kosten voor het stucen van plafonds liggen hoger omdat het moeilijker werken is. De prijzen zijn per vierkante meter en daar zitten materiaal, BTW en loon in. Nieuwe woningen vergen minder voorbereiding en de oppervlaktes zijn beter dan bestaande woningen. Er zijn bijvoorbeeld geen reparaties nodig aan gaten in de muren. Daarom zijn nieuwbouwwoningen goedkoper dan bestaande woningen.

Soort ondergrondPrijs per m2
Glad stucwerk in een nieuwbouwwoning€ 9,-
Glad stucwerk in een bestaande woning€ 15,-
Glad stucen plafonds nieuwbouwwoning€ 15,-
Glad stucen plafonds bestaande woning€ 18,-
 

Glad stucwerk als wandafwerking

Wilt u uw wanden laten afwerken met een gladde en egale laag stucwerk, dat kan. De stuclaag wordt dan afgewerkt met een laag glad pleisterwerk. Deze muren geven de ruimte een modern en strakke uitstraling

Glad strijken voor sauswerk of behang

U kunt de wanden glad laten afwerken met pleisterwerk maar ze kunnen ook zo worden opgeleverd dat ze klaar zijn voor een laag verf of behang. Dit wordt ook wel behang- of sausklaar stucen genoemd. Behangklaar is het strakgetrokken zodat er goed behangen kan worden. Sausklaar is het spiegelglad afgewerkt zonder krasjes of andere oneffenheden.

Voordelen van gladde muren

Gladde muren hebben meerdere voordelen voor u en uw woning. Alle soorten wandafwerking hebben uiteraard hun eigen voor en nadelen.

Makkelijk te herstellen

Glad pleisterwerk in plaats van een met structuur heeft als voordeel dat er in geval van schade, scheuren of wat dan ook, reparatie plaats kan vinden. Dat kan bij ander stucwerk ook wel, maar daar blijft de reparatie zichtbaar. Gladde muren kunnen onzichtbaar worden hersteld. 

Over schilderen

Een gladde wand is makkelijker te schilderen dan een wand met reliëf. Ook krijgt u geen schaduwen of verschillende diktes op de muur.

Stofvrij

Een muur zonder putjes en korrels maakt het stof lastiger om te hechten aan de oppervlakte. Gladde muren zijn minder interessant voor stofnestjes en dat scheelt u weer werk. Met name met allergieën is het iets om rekening mee te houden.

Moderne uitstraling

Gladde en strakke muren geven uw woning of kamer een modern voorkomen. Geen poespas, rechttoe rechtaan past perfect bij een minimalistisch of modern interieur. Stucwerk zoals granol, met korrels en groeven associeert men dan weer meer met ouderwetse woningen.

Glad stucwerk in nieuwbouw

In nieuwbouwwoningen is het verstandiger om glad stucwerk aan te laten brengen dan stucwerk met structuur. De muren kunnen namelijk nog zetten en dat geeft een verhoogd risico op scheuren in de muur en de afwerking. Zoals eerder al gesteld is een gladde laag te repareren zonder blijvende schade maar een wand met korrel laag niet. Daarom adviseert men glad stucwerk in nieuwbouw.

Direct contact

Tel: 085 004 5497
Info@stucadoor-direct.nl

Tarieven

Wij bieden scherpe offertes aan. Iedere wandafwerking is voor ons een nieuw project, waarin wij graag willen adviseren en deze uitvoeren.

Klussen afgerond

Offerte aanvragen