Snel en goedkoop een prijs op de mail

Stucadoor-direct

  • Beste advies van stucadoor
  • Besparen op stucwerk
  • Netwerk van 182 stukadoors
  • 100% gratis en vrijblijvend

Goedkope stukadoor

U wilt uw woning laten opknappen maar dat niet zelf doen, heel verstandig. Stucwerk aanbrengen is een vaardigheid die heel wat oefening, kennis en kunde vereist. Wilt u een goed resultaat en daar ook nog eens lang plezier van hebben dan kunt u het beste een professional inhuren om de klus te klaren. Goede voorbereiding, de juiste materialen en gereedschap zijn essentieel voor een mooi resultaat, laat dat nou net zijn wat een stukadoor u biedt! Maar niemand betaalt graag meer dan nodig is, daarom hebben we hier wat informatie bij elkaar gezocht om een goede en goedkope stukadoor te kunnen vinden.

Verwachtingen goedkope stukadoor

Een goedkope stukadoor moet net zo goed werk leveren als een duurdere stukadoor. Er zijn verschillende manieren om goedkopere prijzen te hanteren. Stukadoors bepalen zelf hun prijzen en daarom kunnen de verschillen tussen stukadoors best groot zijn. Een stukadoor werkt muren en plafonds egaal af. Gaten en oneffenheden worden weggewerkt en muren worden behang- of sausklaar gemaakt.

Wat zijn de prijzen van een stukadoor?

Omdat iedere stukadoor eigen prijzen bepaalt is het niet zo eenvoudig te zeggen wat een stukadoor kost. De verschillen in prijzen zitten hem in

  1. Diverse aanbieders
  2. Het oppervlakte
  3. Het soort stuc

Maar ook de voorbereidende werkzaamheden en de toegankelijkheid van de oppervlakte spelen mee. De prijzen zijn per vierkante meter en al deze factoren hebben invloed op die prijs. Hoe meer meters een stukadoor kan maken hoe lager de prijs per meter over het algemeen is. Gemiddeld mag u uit gaan van de prijzen in onderstaande tabel. Om precies te weten wat uw klus moet kosten kunt u offertes aanvragen bij stukadoors. Dat kan eenvoudig, vrijblijvend en gratis via onze pagina.

Soort stucwerkPrijs per m2
Spackspuitwerk€ 5 - € 11
Sausklaar stucen

€ 9 - € 23
Sierpleister€ 12 - € 23
Schuurwerk€ 15 - € 25
Raapwerk€ 15 - € 30

Goedkope soorten afwerking

Het materiaal wat u wilt gebruiken voor het afwerken van wanden en plafonds bepaalt ook een groot deel van de prijs. Wilt u minder betalen kies dan voor een van de goedkopere opties. Dan weet ik zeker dat u geen hoofdprijs betaald. 

Spackspuiten

De goedkoopste vorm van stucwerk is spackspuiten. En dat komt door de manier waarop een stukadoor kan werken. Met een machine wordt onder hoge druk het spack op wanden of plafonds aangebracht. U kiest een kleur en korrel, uw stukadoor spuit het erop. Omdat de stukadoor snel kan werken duurt een klus minder lang en zijn de kosten dus stukken lager. Let er wel op dat u alles goed afplakt en afdekt want door het spuiten ontstaat er een nevel, u wilt waarschijnlijk niet dat uw hele woning eruit komt te zien alsof het sneeuwt.

 

Goedkope stukadoor aan het werk

Goedkoop sierpleister

Sierpleister komt over de pleisterlaag heen en is een manier om wanden decoratief af te werken. Ook hier heeft u de keus uit alle kleuren en meerdere structuren. De 3 meeste bekende en betaalbare soorten sierpleister zijn:

  1. spachtelputz
  2. rustiekputz
  3. granol

Sierpleister heeft meerdere super kenmerken waardoor het lang mee gaat. Omdat de kleuren kleurecht zijn hoeft er geen schilder meer te komen om de muren een kleur te geven en een kleine deuk is niet meteen zichtbaar in de muur. Sierpleister is boenvast en kan dus gewoon met een borstel en warm water worden schoongemaakt. Ideaal dus als u uw woning fris en fruitig wilt houden. De verschillen zitten in de structuren van de soorten sierpleister, spachtelputz is het fijnste, gevolgd door rustiekputz wat ook wel bekend staat als barokstuc en granol is het grofste. Deze afwerking heeft groeven en putjes die kenmerkend zijn. Granol is ook nog in verschillende patronen aan te brengen.

Verfspuiten

Ook verf is onder hoge druk op wanden te spuiten om een mooie afwerking te krijgen. Let ook hierbij op de nevel die er ontstaat. Verf spuiten is ideaal voor grote oppervlaktes en omdat er snel gewerkt wordt is dit ook voordelig.

Hiervoor is echter wel een spuitmachine voor nodig. Deze zijn vaak te huur, maar zonder kennis is het slimmer om een bedrijf hiervoor in te zetten. 

Zoektocht naar goedkope stukadoor

Maar hoe vindt u nou een goedkope stukadoor? Het is altijd handig om eens navraag te doen in uw omgeving. Misschien hebben zij nog iemand voor u. Let wel op met zwartwerk omdat u dan bepaalde zaken zoals garantie meestal mist. Het kan zijn dat het neefje van de achterbuurvrouw uitstekend kan stucen, maar als er achteraf problemen zijn is het meestal lastiger op te lossen. Het internet is uiteraard een goede bron voor informatie, ook over recensies van stukadoors bijvoorbeeld. Prijzen, maar ook klanttevredenheid en service kunt u opzoeken.

Een zelfstandige stukadoor heeft minder overheadkosten en is daarom meestal voordeliger dan een groter bedrijf. En met een woning ouder dan 2 jaar kunt u profiteren van een voordelig BTW tarief. U betaalt dan slechts 9% btw in plaats van 21% BTW.  Dit tarief geldt voor materiaal en arbeidskosten.

Vergelijk prijzen

Bij ons vraagt u eenvoudig meerdere offertes aan. Omdat de prijzen zo verschillend zijn doet u er goed aan om ze met elkaar te vergelijken. Een goede stucadoor offerte geeft een duidelijke opbouw van de prijs zodat u alle onderdelen kan vergelijken. Let hierbij ook op garantietermijnen en planning.

Overweeg diverse opties

Er zijn meer mogelijkheden om kosten te drukken. De voorbereidingen voor de werkzaamheden kunt u in overleg met de stukadoor zelf doen, dat scheelt de stukadoor werk en u kosten. U kunt natuurlijk alles zelf doen maar voor het beste resultaat kunt u echt beter een ervaren professional inhuren. 

Aandachtspunten

Er zijn meerdere keurmerken die een stukadoor kan hebben waardoor u weet dat u een goede treft. Bijvoorbeeld een NOA of KOMO keurmerk bij bedrijven, deze garanderen kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Bij ZZP’ers let u op het keurmerk Kwaliteitsvakman. Dit keurmerk krijgt een ZZP’er alleen als ze aan strenge eisen voldoen en het biedt klanten garanties.

Direct contact

Tel: 085 004 5497
Info@stucadoor-direct.nl

Tarieven

Wij bieden scherpe offertes aan. Iedere wandafwerking is voor ons een nieuw project, waarin wij graag willen adviseren en deze uitvoeren.

Klussen afgerond

Offerte aanvragen