Snel en goedkoop een prijs op de mail

Stucadoor-direct

  • Beste advies van stucadoor
  • Besparen op stucwerk
  • Netwerk van 182 stukadoors
  • 100% gratis en vrijblijvend

Granol

Bij granol hebben veel mensen een gedateerd en ouderwets beeld in hun hoofd maar dat is helemaal niet terecht. Granol heeft veel voordelen en daarmee een uitstekend gebruiksgemak. Granol, de opties en voordelen alsmede de prijs en tips om te besparen worden op deze pagina allemaal besproken. Bent u op zoek naar nieuw stucwerk dan moet u verder lezen over granol.

De prijs van granol

De eerste vraag die gesteld wordt als het om stucwerk gaat is uiteraard, wat moet dat nou kosten. Granol is een goed betaalbare soort stucwerk en een stuk goedkoper dan luxere soorten zoals beton ciré.

Voor het laten aanbrengen van granol in uw woning mag u rekening houden met 12 tot 23 euro per vierkante meter. Deze prijs is inclusief materiaal, stukadoor en BTW. Deze prijs is gemiddeld, de prijzen variëren nogal per aanbieder dus u doet er goed aan om aanbieders met elkaar te vergelijken. Bij ons vraagt u eenvoudig meerdere offertes op bij stukadoors uit de regio.

Kenmerken van granol?

Het meest opvallende kenmerk is de grove structuur van granol. Met name in vergelijking met spachtelputz. Door de groeven en putjes in het oppervlakte krijgt granol de kenmerkende en sierlijke afwerking. In de jaren 70 en 80 was granol enorm populair en werd het dus in veel woningen toegepast, vandaar de associatie die veel mensen hebben met een ouderwets interieur. En hoewel granol een tijd uit de mode was is het nu weer in opkomst.

De voordelen van granol zijn namelijk een goede reden om voor deze stucsoort te kiezen, naast het mooie uiterlijk natuurlijk. Deze voordelen zijn de stootvastheid van het product, het gemak waarmee de muren te reinigen zijn en de talloze mogelijkheden met betrekking tot kleur en patronen. 

Onderhoudsarm

Evenals spachtelputz is granol ook goed te reinigen. Een huis vol viervoeters of creatieve kinderen kan wel eens vlekken op de muur krijgen. Met een sopje en eventueel een speciaal schoonmaakmiddel maken uw wanden meteen weer als nieuw en zo kunt u dus lang genieten van een nette woning. 

Structuur

De stukadoor kan granol aanpassen aan uw wensen. Er zijn verschillende patronen om het sierpleister aan te brengen. De meest gebruikte zijn de waaiers en het boomschorspatroon. Uw stukadoor kan u over alle opties vertellen en samen met u kijken welke het beste bij uw wensen past.

Kleur

Wist u dat granol in talloze kleuren te krijgen is? De kleur die u wenst wordt vermengd met het granol en daarom is de kleur door en door. Een kleine beschadiging kan bij andere wandbedekking zorgen dat er een witte ondergrond zichtbaar is, bij granol is dat dus niet het geval. Ben u uitgekeken op kleur dan is het eenvoudig over te schilderen en hoeft u geen granol te verwijderen en opnieuw aan te brengen. Het verwijderen is namelijk niet echt eenvoudig, daar moet toch wel een beitel aan te pas komen. Dus als dat niet nodig is kunt u met verf aan de slag.

Granol op de buitenmuren

Ook uw buitenmuren kunt u sieren met granol. Granol van een hoogstaande kwaliteit en op de juiste manier aangebracht kan behoorlijk wat hebben, daarom is het ook buiten een optie om met granol te werken. Zo kunt u buiten dus ook profiteren van een sierlijke afwerking en goede bescherming met een lange levensduur.

Verschil met rustiek- en spachtelputz

Er zijn ook alternatieven voor granol, het kan zijn dat granol toch niet helemaal uw smaak is. Spachtelputz is de meest voorkomende sierpleister, deze is wat fijner qua structuur dan granol. De korrel kunt u zelf kiezen en die varieert van 0.5 tot 4 mm. Net zoals granol is spachtelputz in alle kleuren verkrijgbaar, goed afwasbaar en stootvast. Een andere optie is rustiekputz, dit wordt ook wel barokpleister genoemd. Deze zit tussen granol en spachtelputz in. Grover dan spachtelputz maar fijner dan granol, ook de groeven zijn lichter dan in granol.

Stukadoor inschakelen

Het aanbrengen van stucwerk vergt behoorlijk wat handigheid en kennis. Ook moet de ondergrond eerst behandeld worden om een optimaal resultaat te krijgen. Voor het beste resultaat kunt u beter vakmensen inhuren, ook geven zij meestal garantie op het werk. Zo bent u zeker van een goed resultaat en een lange levensduur. 

Voorbereiden werkzaamheden

Voor een optimale hechting van sierpleister is het belangrijk dat het op een goede ondergrond aangebracht wordt. De ondergrond moet schoon, egaal en glad zijn. Eventuele oneffenheden worden geëgaliseerd en gepleisterd. Dan wordt er een voorstrijkmiddel aangebracht om er voor te zorgen dat het granol goed hecht aan de wand. De wanden moeten na het aanbrengen van het granol 24 uur drogen.

Onderhoud

Het onderhoud is lekker makkelijk. Vlekken zijn eenvoudig te verwijderen met een borstel en warm water. Maar zijn de vlekken wat hardnekkiger dan zijn er speciale schoonmaakmiddelen. Omdat granol zo veel kan hebben is het echt een ideale afwerking voor uw muren waar u lang mee kunt doen.

Repareren en herstellen

Het nadeel van sierpleister is dat het niet echt makkelijk te herstellen is. Bij nieuwbouw wordt meestal geadviseerd om te wachten met het aanbrengen van sierpleister vanwege scheuren die kunnen ontstaan door het werken van de muren en vocht. De scheuren zijn namelijk moeilijker te herstellen dan bijvoorbeeld een geverfde muur even bijwerken, of bij glad gestucte muren. Herstelwerk blijft altijd wel een beetje zichtbaar.

Besparen op de kosten

Niemand wil graag te veel betalen en daarom is het altijd interessant om te onderzoeken of u kunt besparen op de kosten van een stukadoor. Er zijn een aantal manieren om te besparen maar deze zijn niet allemaal even verstandig. U kunt uiteraard kosten besparen door het zelf uit te voeren, heeft u ervaring en bent u handig dan is dit uiteraard de moeite waard. Besparen op materialen en arbeid is vaak, gezien de kwaliteit, een minder goed idee.

Het inschakelen van een erkend bedrijf biedt voordelen zoals garantie, iemand die zwart werkt biedt dit meestal niet. Goedkopere materialen hebben meestal ook een kortere levensduur. U kunt wel besparen door verschillende offertes te vergelijken, de prijzen verschillen onderling namelijk behoorlijk. Vraag nu snel en eenvoudig meerdere offertes op en verzeker uzelf van een goede prijs voor vakwerk. Via onze pagina doet u die geheel vrijblijvend én gratis.

Direct contact

Tel: 085 004 5497
Info@stucadoor-direct.nl

Tarieven

Wij bieden scherpe offertes aan. Iedere wandafwerking is voor ons een nieuw project, waarin wij graag willen adviseren en deze uitvoeren.

Klussen afgerond

Offerte aanvragen