Snel en goedkoop een prijs op de mail

Stucadoor-direct

  • Beste advies van stucadoor
  • Besparen op stucwerk
  • Netwerk van 182 stukadoors
  • 100% gratis en vrijblijvend

Marmerstuc

Een hele chique manier om uw wanden af te werken is door gebruik te maken van het zogenaamde Venetiaans stucwerk. Dit type stucwerk is bekend onder meerdere namen. Oorspronkelijk komt deze stucsoort uit de rijke Italiaanse handelsstad Venetië. En tegenwoordig is het overal ter wereld bekend. Het stucwerk geeft wanden de kenmerkende marmer look. Alle informatie over deze luxe afwerking vindt u op deze pagina.

Wat is marmerstuc?

Marmerstuc is een afwerking voor wanden en plafonds waarbij de wanden een heuse marmer uitstraling krijgen. Vroeger waren het de prachtige rijke paleizen in Venetië die werden gesierd door deze marmerpleister maar tegenwoordig kan u uw eigen woning ook tot een waar paleis omtoveren. Marmerstuc is geschikt voor wanden, plafonds en vloeren. Het is niet geschikt om zo te gebruiken in natte ruimtes zoals een badkamer of douche, daarvoor moet het eerst behandeld worden. Marmerstuc heeft een natuurlijke uitstraling doordat het lijkt op marmer. Er zijn andere afwerkingen die een natuursteen uiterlijk hebben, bijvoorbeeld microbeton, beton cire of microcement. 

Diverse benamingen

Het stucwerk heeft meerdere namen, zoals marmer stucwerk of Venetiaans stucwerk. Ook wordt het wel Italiaans stucwerk genoemd. Hoe dan ook het moge duidelijk zijn dat dit type stucwerk afkomstig is uit het zonovergoten Italië en lijkt op marmer. Het is daarmee een goedkoper alternatief voor marmeren platen. Met deze afwerking haalt u de Italiaans charme in huis en waant u zich in een heus Venetiaans paleis. 

Uiterlijk Italiaans stucwerk

Het Italiaans stucwerk geeft uw woning een luxe en chique uitstraling waardoor u zich in een waar paleis waant. Het voordeel van het stucwerk ten opzicht van tegels is dat stucwerk geen naden heeft. Het glanzende uiterlijk van marmerstuc geeft het een luxe uitstraling die zo typisch is voor het Italiaanse stucwerk. De wijze van aanbrengen van het stucwerk vergt behoorlijk wat kennis en ervaring.

Kenmerken

Venetiaans stucwerk kunt u in meerdere ruimtes in uw huis toepassen. Als u het stucwerk laat bewerken met een waslaag is het zelfs geschikt om aan te brengen in de keuken of badkamer. Deze waslaag werkt waterafstotend. Maar dit stucwerk heeft meerdere fijne eigenschappen. Het is namelijk goedkoper dan echt marmer. En in tegenstelling tot het marmer heeft stucwerk geen naden en dus ook geen zwakke plekken waarin bacteriën en vuil ophopen. De afwezigheid van naden en het gladde oppervlakte in combinatie met de watervastheid van het Venetiaans stucwerk maakt dat deze afwerking goed schoon te maken is. Door de laag om het stucwerk waterafstotend te maken heeft het ook nog eens een mooie glanzende laag wat deze afwerking onderscheid van de anderen. Venetiaans stucwerk wordt door middel van een speciale techniek en handmatig aangebracht, dat geeft het een eigen en bijzondere uitstraling. Geen ene oppervlakte is hetzelfde. 

Kosten van marmerstuc

Marmerstuc wordt net zoals de meeste andere soorten sierstuc per vierkante meter berekend. Deze prijs is dan inclusief arbeid, materiaal en BTW.

MarmerstucPrijs per m2
Tot 50m2€85,-
Groter oppervlakte vanaf €70,-
 

Het kan zijn dat uw stukadoor nog andere kosten in rekening brengt zoals bijvoorbeeld voorrijkosten. Een goede offerte is duidelijk en maakt het mogelijk om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kunt u zelf kiezen voor de meest aantrekkelijke prijs.

Marmerstuc is een redelijk kostbare afwerking gezien de tijd die erin gaat zitten. Marmerstuc moet handmatig en in meerdere lagen worden aangebracht om het gewenste resultaat te krijgen. Maar ook is het materiaal zelf niet heel goedkoop. Hoewel het aantrekkelijk is om voor de goedkoopste aanbieders te kiezen is het niet aan te raden om te bezuinigen op kwaliteit. Deze kwaliteit zit in de ervaring van de stukadoor en het materiaal.

Aanbrengen van stucwerk

Marmerstuc aanbrengen vergt behoorlijk wat kennis en kunde. Zelf aan de slag gaan is daarom niet aan te raden. Het beste kunt u een ervaren stukadoor inhuren om de klus voor u te klaren. Zo weet u zeker dat u het gewenste resultaat krijgt. Erkend bedrijven bieden u garantie mocht er wat mis gaan en zij zijn verzekerd tijdens het werk. In geval van een ongeluk of schade ligt het risico dus niet bij u zelf.

Vergelijk van stucadoorsbedrijven

Indien u uw wanden of vloeren wilt sieren met Italiaans stucwerk is het handig om meerdere offertes aan te vragen. Door meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken ziet u precies wie wat vraagt. Zo kunt u de tarieven en extra kosten naast elkaar leggen en de beste prijs vinden voor het werk. Niemand betaalt graag teveel dus doe uzelf een plezier en vraag nu meteen meerdere offertes aan, gratis en vrijblijvend.

Direct contact

Tel: 085 004 5497
Info@stucadoor-direct.nl

Tarieven

Wij bieden scherpe offertes aan. Iedere wandafwerking is voor ons een nieuw project, waarin wij graag willen adviseren en deze uitvoeren.

Klussen afgerond

Offerte aanvragen