Snel en goedkoop een prijs op de mail

Stucadoor-direct

  • Beste advies van stucadoor
  • Besparen op stucwerk
  • Netwerk van 182 stukadoors
  • 100% gratis en vrijblijvend

Offerte stucwerk 

Bent u op zoek naar iemand om uw woning te stuken dan wilt u natuurlijk weten wat het u gaat kosten. De prijzen van verschillende stukadoors kunnen onderling behoorlijk verschillen. Door offertes aan te vragen weet u precies wat een stukadoor vraagt voor het werk en waar u voor betaald. Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten als u offertes aan gaat vragen, wat u mag verwachten, waarom het verstandig is om ze op te vragen en waar u op moet letten op een goede prijs te krijgen. 

Betekenis van offerte 

Een offerte is juridisch gezien een formeel aanbod opgesteld op verzoek van een mogelijke klant met als doel een overeenkomst te sluiten. Dit betekent dat een offerte een reactie is op de vraag van een klant om meer informatie te krijgen over een dienst of product. 

Bij goedkeuring door de klant is er een overeenkomst tot stand gekomen en kan de aanbieder aan de slag. Het verschil met normale uitingen van reclame en prijzen is dat zij dat uit eigen initiatief doen en een offerte wordt opgesteld als antwoord op een verzoek. 

Wat staat er in een offerte? 

Een goede offerte omvat een aantal essentiële punten. Offertes moeten het klanten mogelijk maken om offertes met elkaar te vergelijken en daarom moeten ze een aantal zaken bevatten. De stukadoor zet in een offerte duidelijk wat hij voor u gaat doen, welke ruimtes, hoeveel meters en met welke materialen. Maar ook welke voorbereidingen er getroffen worden, welke extra kosten er worden gemaakt, de totaalprijs en zaken zoals het garantietermijn. Een duidelijke offerte verkleint de kans op onduidelijkheden en fouten.

De basis van een offerte bestaat uit:

  • Het oppervlakte 
  • Soort stucwerk 
  • De kosten
  • Garantie
  • Termijn 

Oppervlakte 

De prijzen voor stucwerk worden over het algemeen gerekend per vierkante meter. Deze prijs omvat dan de kosten voor het materiaal, de arbeid en tijd. Het totaalbedrag op de offerte is grotendeels de oppervlakte vermenigvuldigd met de prijs per meter, daar komen eventueel nog andere kosten bovenop. Maar vanwege de wijze van berekening is het belangrijk dat er met het juiste aantal meters gerekend wordt. Over het algemeen geldt, hoe meer meters hoe lager de prijs per meter. 

Stucsoort

Verschillende soorten stuc hebben verschillende prijzen. Ook daarom is het belangrijk dat de offerte uit gaat van de juiste soort zodat de prijs klopt. De stucsoort valt onder de beschrijving van de te leveren dienst. 

Prijs

De prijs wordt meestal per vierkante meter gerekend en niet per uur. Het is wel belangrijk om te weten welke prijs per meter de stukadoor vraagt. Verschillende stukadoors kunnen verschillende prijzen vragen, een verschil van 1 euro per vierkante meter maakt op een kamer toch al snel een behoorlijk verschil op vier wanden van 2.5 bij 5 scheelt het u al 50 euro. Laat staan als het een hele woning betreft!

Zorg ook dat u precies weet welke kosten in- en welke exclusief zijn in de meter prijs. Zo weet u of u nog andere kosten mag verwachten. Zit de BTW er bij in, komen er kosten bij voor de steigerhuur, dat soort vragen. Zodat u weet wat u ongeveer kan verwachten hebben we een overzicht opgenomen met de gemiddelde kosten per vierkante meter per soort stucwerk. Deze prijzen zijn inclusief BTW, loonkosten en materialen. Alles over BTW op uw stucwerk

Soort stucwerkGemiddelde kosten per m2
Spackspuitwerk€5 - €11
Behangklaar stucen€10 - €18
Sausklaar stucen€10 - €25
Sierpleister€12 - €23
Plafond stucen€15 - €30
Schuurwerk€18 - €25
Raapwerk€18 - €30

Garantie

In een offerte staan ook voorwaarden met betrekking tot de garantie. U verwacht van een professionele stukadoor natuurlijk kwaliteit en dat is terecht. Mocht er onverhoopt toch wat mis gaan dan heeft u profijt van een goede garantiebepaling. Redelijkerwijs kunt u een garantie van 5 jaar binnenshuis en 3 jaar buitenshuis verwachten, deze termijn wordt namelijk het meest gehanteerd. 

Per stukadoor kan het altijd anders zijn dus let goed op. 

Termijn 

Eigenlijk is het altijd wel fijn als werkzaamheden in uw woning niet te lang duren. Daarom is het handig als er in de offerte een planning is opgenomen zodat u weet op welk termijn de werkzaamheden starten en hoe lang ze verwachten werk te hebben aan uw woning. Het kan zijn dat de ene aanbieder volgende week een gaatje vrij heeft en een andere pas over een half jaar aan het werk kan. Let hier dus ook goed op. 

Kostenplaatje 

Uiteindelijk is het natuurlijk ook fijn om een duidelijke totaalprijs op de offerte te zien zodat u weet hoeveel alles bij elkaar gaat kosten. 

Maak duidelijke afspraken

Als er zaken voor u onduidelijk zijn stel dan vragen en laat het opnemen in de offerte. U kunt contact opnemen met de stukadoor en uw vragen stellen, zo verkleint u de kans op verrassingen. Het is bijvoorbeeld altijd handig om te weten hoe er om wordt gegaan met onverwacht extra werk, schade en voorrijkosten. 

Vergelijk offertes 

Vraag meerdere offertes aan en vergelijk deze onderling om een goede prijs te krijgen. Vergelijk dus niet alleen de totaalprijs maar neem ook garantietermijnen en andere bepalingen onder de loep. Controleer ze op juistheid en planning. Vraag DIRECT gratis een vergelijking aan. Een goede voorbereiding is het halve werk, vooral als u daarmee kan besparen op kosten en u geld overhoud om leuke dingen mee te doen.

Direct contact

Tel: 085 004 5497
Info@stucadoor-direct.nl

Tarieven

Wij bieden scherpe offertes aan. Iedere wandafwerking is voor ons een nieuw project, waarin wij graag willen adviseren en deze uitvoeren.

Klussen afgerond

Offerte aanvragen