Snel en goedkoop een prijs op de mail

Stucadoor-direct

  • Beste advies van stucadoor
  • Besparen op stucwerk
  • Netwerk van 182 stukadoors
  • 100% gratis en vrijblijvend

Oud stucwerk repareren

Voorkomen is beter dan genezen maar als iets stuk is kan repareren zo maar beter zijn dan vervangen. Al is dat maar vanwege duurzaamheid en kosten natuurlijk. Helaas kan het gebeuren dat uw stucwerk scheuren krijgt, de redenen hiervan kunnen uiteenlopen. Vochtige muren, trillingen van buitenaf of een slechte constructie van de woning kunnen allemaal oorzaken zijn voor scheuren in het stucwerk of het loslaten van het stucwerk. Alle belangrijke informatie over het repareren van oud stucwerk leest u op deze pagina.

Mogelijkheden voor repareren

Goed stucwerk zorgt ervoor dat uw woning er netjes en verzorgd uit ziet. Scheuren en andere defecten doen uiteraard afbreuk aan deze uitstraling. Het is mogelijk om stucwerk te repareren zodat u niet de hele wand hoeft te vervangen. Echter is het wel zo dat een reparatie vaak zichtbaar blijft, met name bij stucwerk met structuur. Glas stucwerk is beter te repareren. Uw stukadoor kan u hierbij helpen. In tegenstelling tot het aanbrengen van stucwerk waarbij men meestal per vierkante meter rekent zijn de kosten voor de reparatie meestal per uur en mag u uitgaan van een tarief tussen de 25 en 35 euro per uur. Door het aanvragen van een offerte weet u wat u aan kosten kan verwachten.

Stucwerk met structuur 

Er zijn verschillende soorten stucwerk en daarmee ook verschillende mogelijkheden met betrekking tot de reparatie. Glad stucwerk is makkelijker te repareren en zal ook een mooi resultaat geven. Stucwerk met structuur is lastiger te repareren, met name om dat onzichtbaar te doen. Stucwerk met structuur is bijvoorbeeld spachtelputz, pack, of structuurverf. Bij een reparatie of herstel is het probleem dat de structuur na gemaakt moet worden. Het nabootsen van de bestaande structuur is moeilijk en daarom is een reparatie altijd nog te zien. Ook het opvullen van de beschadiging in uw muren is belangrijk zodat er geen verschil te zien is op de muren. Na het drogen is de plek klaar om geverfd te worden.

Glad stucwerk 

Glad stucwerk is dus makkelijk te repareren dan stucwerk met structuur. Dit kunt u zelfs zelf proberen te doen. Het is aan te raden om bij de reparatie gebruik te maken van een reparatie mortel zoals roodband, uniflot, of goldband. Voor een goed resultaat is een goede voorbereiding belangrijk. De ondergrond moet stof- en vetvrij zijn zodat het stucwerk goed hecht aan de ondergrond. Dan moet er een voorstrijkmiddel gebruikt worden welke dient als hechtbrug tussen en het oude en nieuwe stucwerk. Als dit gedroogd is kunt u het reparatiemortel aanbrengen. Het is zaak om deze mortel zo glad mogelijk aan te brengen voor een mooi resultaat, lukt dit niet dan is er nog geen nood aan de man. Na het drogen zijn de reparaties eventueel bij te werken met een schuurblokje. 

Scheuren repareren

Scheuren in stucwerk zijn in het algemeen redelijk gemakkelijk zelf te behandelen. Als u dat wilt uiteraard. Dit kan met een acrylgebonden kit of een lichte reparatiemortel. Kleine scheurtjes in het stucwerk zijn uit te krabben en opnieuw te dichten met mortel. Omdat de mortel nog krimpt is het verstandig om het na het drogen een tweede keer te behandelen. Scheuren in de hoeken zijn het beste te behandelen met een kit op acrylbasis. Ook hier zorgt u eerst voor een vet- en stofvrije ondergrond voor een goede hechting en een optimaal resultaat. 

Werkende scheuren

Werkende scheuren zijn soms niet te voorkomen. Daarom is het aan te raden om deze scheuren proberen te voorkomen. Dit type scheuren komen vaak voor bij erkers, op- of aanbouwen. U kunt proberen om het scheuren te voorkomen door twee stucprofielen te plaatsen met daartussen een ruimte gevuld met arcrylaat kit. Dit wordt ook wel een dilatatie genoemd. Bij spanning of werken van de wanden vangt de kit het op en voorkomt zo scheuren.

Repareren versus vervangen

Stucwerk kunt u vervangen of repareren. Beide opties hebben voor- en nadelen. Uiteraard is het vervangen van stucwerk een stuk meer arbeidsintensief dan het repareren van het stucwerk. Daarmee zijn de kosten ook hoger. Hoe meer werk hoe meer geld het kost. In sommige gevallen is de oorzaak van de scheuren iets wat eerst verholpen moet worden om scheuren in de toekomst te voorkomen. Dan is een reparatie niet altijd de meest handige oplossing maar meer een lapmiddel waarbij u kunt wachten op de nieuwe scheuren. Reparaties zijn in sommige gevallen zichtbaar en blijven dus ook zichtbaar, dat is iets wat u moet willen en op de koop toe neemt. Het vervangen van het stucwerk is niet alleen duurder maar ook minder duurzaam. En dat is ook iets om mee te nemen in uw overwegingen. U stukadoor kan u alle opties uitleggen en kijken wat het beste voor uw situatie is. 

Kosten van repareren stucwerk

Heeft u beschadigt stucwerk of last van scheuren in uw muren? En wilt u deze laten repareren dan is het altijd fijn om van te voren te weten wat voor een rekening u kunt verwachten. De kosten van een reparatie zijn over het algemeen niet heel hoog. De meeste stukadoors rekenen per uur, de meeste tarieven liggen tussen de 25 en 35 euro per uur. Een goede manier om een lagere prijs te krijgen is het vergelijken van verschillende aanbieders. Dit kunt u eenvoudig, gratis en vrijblijvend doen via onze pagina. Het vergelijken van de tarieven kan tot wel 40% schelen. Wees geen dief van uw eigen portemonnee en vraag vandaag nog de offertes aan.

Direct contact

Tel: 085 004 5497
Info@stucadoor-direct.nl

Tarieven

Wij bieden scherpe offertes aan. Iedere wandafwerking is voor ons een nieuw project, waarin wij graag willen adviseren en deze uitvoeren.

Klussen afgerond

Offerte aanvragen