Snel en goedkoop een prijs op de mail

Stucadoor-direct

  • Beste advies van stucadoor
  • Besparen op stucwerk
  • Netwerk van 182 stukadoors
  • 100% gratis en vrijblijvend

Poolse stucadoor

Sinds Polen bij de EU is aangesloten is de term ‘Poolse werkers’ er een die veel gebruikt wordt als het gaat om verbouwen, klussen, stucen en schilderen. Het betreft hier niet alleen Polen maar mensen uit meerdere Oost Europese landen, Polen is een soort van verzamelnaam geworden. Poolse werknemers staan bekend om hun goede werkethos en lage kosten. De lonen in Polen liggen lager dan bij ons in Nederland en daarom is het voor veel mensen uit Oost Europa interessant om in Nederland te komen werken. Er zijn veel bedrijven die daarop inspelen en fungeren als bemiddelaar tussen deze medewerkers en mensen die werklui zoeken. Ook zijn er Poolse bedrijven die in Nederlandse vestiging hebben en zo personeel aanbieden. Dit zijn dus legale constructies met medewerkers die in loondienst zijn.

Risico’s van deze constructie

De bedrijven die bemiddelen tussen de Poolse werknemers en u hebben het doel om geld te verdienen. Het zijn vaak bedrijven waarbij u misschien wat vraagtekens kunt zetten. Meestal spreken de uitvoerende werkmensen geen Nederlands of Engels en is communicatie een lastig iets. Nederlandse bedrijven werken met keurmerken en dat gaat hier ook niet op. Daarom is ook garantie niet altijd aan de orde. De prijzen liggen wel lager, de medewerkers werken legaal en hard, maar de bedrijven zijn niet altijd de meest betrouwbare die er zijn. Navraag doen en recensies opvragen kunnen helpen om de betrouwbaarheid van deze bedrijven te onderzoeken.

Kosten van een Poolse stukadoor

De kosten van een klus worden minder als het loon lager ligt. Daarmee zitten de kosten voor deze ‘Poolse werknemers’ tussen erkende bedrijven en zwartwerkende stukadoors in. Exact is dit lastig te zeggen omdat de meeste mensen die zwart werken uiteraard niet op internet staan met een prijslijst. Maar de legale werkers uit Oost Europa zijn wel goedkoper dan de Nederlandse. Het in stand houden van deze verschillen in loon is ook iets waar u wel of niet aan mee wilt werken. Dit benadeelt stukadoors die voor een normaal Nederlands tarief werken en maakt eigenlijk misbruik van de positie van buitenlandse krachten.

Voor- en nadelen

Alles heeft voor- en nadelen zo ook de keuze voor goedkopere stukadoors. Uiteraard is het lagere loon en dus de lagere kosten een groot voordeel. Ook zijn werknemers in deze constructies vaak van huis en kunnen zij daarom lange dagen maken. Men is hier om te werken en dat gebeurt dan dus, ook in weekenden en avonden. Het nadeel is het gebrek aan keurmerken en de zekerheden die daarbij horen. Zoals garantie, uiteraard kan het zijn dat deze bedrijven daarin netjes voorzien maar dat is minder transparant dan bedrijven met de Nederlandse keurmerken. De taalbarrière kan ook als nadeel worden ervaren.

Goedkope stucadoor

Het aanbrengen van stucwerk is specialistisch en best zwaar. Een goede stukadoor weet wat hij doet en wat er moet gebeuren. Heeft kennis van materialen, ondergronden en werkt door. Deze voordelen komen voort uit opleiding en ervaring, dat is iets waar u ook voor betaalt. Een lage prijs kan ook voortkomen uit de gebruikte materialen, het beste resultaat met een lange levensduur kost echter simpelweg meer geld. Wilt u lang profijt hebben van het stucwerk dan is het bezuinigen op materiaal en ervaring niet aan te raden.

Risico’s zwart werk

Het werken met werknemers die zwart werken en dus geen belasting betalen, mag niet. Indien u meer dan drie dagen per week een zwartwerker inhuurt loopt u het risico op een boete en naheffing van de niet betaalde belasting. Daarnaast missen deze werknemers het vangnet van een bedrijf, zijn er geen garantiebepalingen en loopt u het risico dat een klus niet wordt geklaard. Maar ook zijn de medewerkers niet verzekerd voor schade, indien er wat mis gaat draait u daar dus zelf voor op. Natuurlijk zijn er genoeg mensen die zwart werken en goed werk leveren, u heeft alleen geen garantie en zekerheden. En dat is ook wat waard. Het inhuren van zwartwerkers benadeelt mensen die wel netjes hun belasting betalen en dat is ook iets om rekening mee te houden.

Overige arbeiders

Natuurlijk is het niet zo dat de zogenaamde ‘Poolse’ stukadoors allemaal wantrouwt moeten worden. Er zijn ook Nederlandse bedrijven die niet het werk leveren wat beloofd is. Maar er zijn wel een aantal manieren waarop Nederlandse bedrijven aan kunnen tonen dat zij goed werk leveren. Met keurmerken zoals het KOMO keurmerk of het lidmaatschap van de NOA, Nederlandse Ondernemingsvereniging Afbouwbedrijven tonen bedrijven aan te voldoen aan bepaalde eisen. Kwaliteit wordt zo geborgd en u als consument wordt beschermd.

Beter vergelijken en besparen

Hoewel er dus verschillende opties zijn om minder te betalen voor stucwerk is dat niet altijd aan te raden. Een eenvoudige manier om een goede prijs te krijgen is door het vergelijken van meerdere lokale aanbieders. Dat kunt u makkelijk via onze pagina doen. Een goede offerte maakt het mogelijk om alle elementen te vergelijken en te zien wat de stukadoor per meter kost, wat de voorwaarden zijn en welke extra kosten er nog bij komen. Door het vergelijken bespaart u tot wel 40% op de rekening.

Direct contact

Tel: 085 004 5497
Info@stucadoor-direct.nl

Tarieven

Wij bieden scherpe offertes aan. Iedere wandafwerking is voor ons een nieuw project, waarin wij graag willen adviseren en deze uitvoeren.

Klussen afgerond

Offerte aanvragen