Snel en goedkoop een prijs op de mail

Stucadoor-direct

  • Beste advies van stucadoor
  • Besparen op stucwerk
  • Netwerk van 182 stukadoors
  • 100% gratis en vrijblijvend

Renovlies behang

Op zoek naar mogelijkheden voor de afwerking van uw wanden? Er zijn zoveel mogelijkheden dat het fijn is om rustig de tijd te nemen en uw opties te bekijken. Er zijn een aantal zaken die invloed hebben op de keuze, de prijs, het materiaal en de omstandigheden van de ruimte bijvoorbeeld. Welke eigenschappen moet de afwerking hebben? Hoewel u vast al bekend bent met pleisterwerk, verf uiteraard of behang als wandafwerking, is Renovlies behang ook nog een optie. De reno van renovlies staat voor renovatie. Dit behang is haarscheuroverbruggend en wordt veel gebruikt in de bouw. Niet alleen is het een prettig materiaal om mee te repareren, ook preventief werkt het uitermate goed. Indien er scheurtjes ontstaan vangt renovlies behang dit op.

Wat is renovlies behang?

Renovlies behang staat dus voor renovatie behang. Het is een behangsoort met vinyl of papier dat is aangebracht op een vlies. Dit vlies is zeer stevig en zorgt ervoor dat het behang goed is aan te brengen over een beschadigde ondergrond. Bijvoorbeeld een wand met gaten, scheuren of putten erin. Het behang herstelt de ondergrond en zorgt voor een mooi egale wand. Daarnaast werkt het renovlies behang preventief omdat het nieuwe scheurtjes opvangt en deze dus niet zichtbaar zijn op de muur.

Toepassingen

Renovlies wordt op verschillende manieren toegepast. Een goede voorbereiding is belangrijk voor een goed resultaat. De wanden moeten worden voorbereid met voorstrijkmiddel om de zuiging tegen te gaan. Dan moeten de wanden worden opgeschuurd en stof- en vetvrij zijn. Met een lijmmachine wordt het behang gelijkmatig verlijmd en daarna aangebracht op de wanden. Door de machine is wordt de lijm gelijkmatig aangebracht en komt het behang goed strak op de wanden. De naden van het behang worden opgevuld zodat deze niet meer zichtbaar zijn na het verven van het behang. De wanden kunnen handmatig worden geverfd of met een verfmachine. Het voordeel van het spuiten van de wanden is dat er geen banen en strepen zichtbaar zijn na het drogen van de latexverf.

Voordelen van renovlies

Renovlies is strak aan te brengen en dat zorgt voor een glad en egaal resultaat. Maar het gebruik van renovlies heeft meer voordelen. Zo werkt dit behang brandvertragend, dat is uitermate prettig met het oog op veiligheid. Ook is het krimpvrij en naadloos. Renovlies is stoot- en krasvast waardoor het tegen een stootje kan en lang mee gaat. Vooral in ruimtes die veel worden gebruikt is dat een fijne eigenschap. Door het gebruiken van renovlies kunt u oude wanden relatief gemakkelijk opknappen, het behang bedekt oneffenheden en uw wanden zijn weer als nieuw. Renovlies is zo stevig dat het zelfs over grotere oneffenheden en gaten aangebracht kan worden. Houd hierbij dan wel weer rekening met de gaten onder het behang, als u daar een spijker inslaat is het effect weg. Renovlies geeft hetzelfde resultaat als stucwerk maar is gemiddeld tot 30% goedkoper en sneller aan te brengen.

Nadelen op een rij

Aangezien ieder voordeel een nadeel heeft, heeft renovlies uiteraard ook nadelen. Het is niet mogelijk om over renovlies heen te stucen. Daarnaast kan het voorkomen dat renovlies in de hoeken gaat plooien of kan loslaten.

Kosten van renovlies behang

De belangrijkste vraag is toch altijd, wat kost het nou? Wat zijn normale prijzen per m2 voor het aanbrengen van renovlies? De prijzen liggen tussen de vijf euro per m2 en vijftien euro per vierkante meter. Dit hangt ook samen met de afwerking, wilt u dat de wanden meteen worden geverfd of niet? Het soort behang heeft ook invloed op de prijs per meter. U kunt kiezen tussen duurdere en goedkopere soorten. Als laatste is natuurlijk de prijs voor het werk zelf van invloed, de kosten voor de stukadoor worden verrekend in de prijs per meter. Hoe goedkoper de vakman hoe goedkoper de meters.

Renovlies behang of stucwerk?

Het is aan u om de keuze te maken tussen behang of stucwerk. Samen met een professional kunt u alle opties bekijken en zo bezien wat er het beste aansluit bij uw wensen en budget. Alle soorten afwerking hebben hun eigen voor- en nadelen. Er hangt veel samen met de keuze voor welke afwerking de juiste is. Welke eigenschappen moet de afwerking bijvoorbeeld hebben, watervast of niet? Moet het tegen een stootje kunnen, is het belangrijk dat de afwerking een bepaalde sfeer aan een kamer geeft? In de woonkamer heeft de wandafwerking een andere rol dan in een schuur of op zolder. Het is zonde om veel geld uit te geven aan eigenschappen die niet nodig zijn. En het is ook niet handig om een afwerking te gebruiken in de badkamer die niet tegen water kan. Uw stukadoor helpt u bij al deze afwegingen.

Vakman inzetten voor aanbrengen

De vakman weet wat hij of zij doet. En dat zorgt voor een goed resultaat waar u lang profijt van heeft. Een ervaren stukadoor kost u meer dan iemand die in de avonduren bij klust, maar een erkend bedrijf heeft meerdere voordelen. Zo hanteren zij garantietermijnen en zijn zij verzekerd indien er wat mis gaat tijdens de werkzaamheden. Door het vergelijken van meerdere aanbieders kunt u goed inzien wat iedereen vraagt en waar u de laagste prijs krijgt. Keurmerken of lidmaatschappen geven u inzicht in de kwaliteiten van bedrijven. Vraag nu meerdere offertes aan en verzeker u van een goede prijs.

Direct contact

Tel: 085 004 5497
Info@stucadoor-direct.nl

Tarieven

Wij bieden scherpe offertes aan. Iedere wandafwerking is voor ons een nieuw project, waarin wij graag willen adviseren en deze uitvoeren.

Klussen afgerond

Offerte aanvragen