Snel en goedkoop een prijs op de mail

Stucadoor-direct

  • Beste advies van stucadoor
  • Besparen op stucwerk
  • Netwerk van 182 stukadoors
  • 100% gratis en vrijblijvend

Rustiekputz

Rustiekputz is een soort sierpleister en is boen- en stootvast. Dat maakt deze sierpleister een uitermate praktische afwerking voor uw wand. De lange levensduur omdat rustiekputz slijtvast is en het gemakkelijke onderhoud zijn ook redenen om voor rustiekputz te kiezen. Bent u op zoek naar wandafwerking om uw woning mee af te werken dan is dit materiaal er geschikt. Hier vindt u alles over de voordelen en het gebruik van rustiekputz. De prijs en tips om te besparen bespreken we ook.

Wat is rustiekputz?

Rustiekputz bestaat uit gebroken marmerkorrels met een bindmiddel die op basis is van kunststof. Spachtelputz en rustiekputz zijn beiden mooie en praktische middelen om uw wanden mee af te werken, het zijn ook bijna dezelfde soort producten. Rustiekputz heeft een grovere korrel dan spachtelputz en daarmee een wat meer rustieker voorkomen.

Kosten van rustiekputz

Voor het beste resultaat is het aan te raden uw wanden door een stukadoor te laten bewerken. Prijzen van verschillende stukadoors en bedrijven verschillen onderling enorm. Daarom doet u er goed aan om meerdere offertes naast elkaar te leggen, hierdoor kunt u makkelijk de prijzen vergelijken. Prijzen voor het aanbrengen van rustiekputz worden over het algemeen gerekend per vierkante meter. U kunt prijzen vanaf 16 euro per m2 verwachten. 

Eigenschappen

Rustiekputz wordt veel toegepast in woningen en bedrijfspanden omdat het een product is met meerdere voordelen. Het is een praktische stucsoort omdat het boen- en stootvast is, in vele kleuren te verkrijgen is en zowel binnen als buiten toe te passen is. Al deze functionele eigenschappen maken rustiekputz een geliefde stucsoort.

Boen- en stootvast

Net zoals spachtelputz is rustiekputz boen- en stootvast. Dit betekent dat het teken een stootje kan en niet meteen scheurt of afbrokkelt. Rustiekputz is flexibel en kan dus meeveren. Het reinigen is ook een fluitje van een cent, u kunt namelijk gewoon met een borstel en warm water aan de slag. Mocht dit echt niet werken dan zijn er speciale cleaners die u kunt gebruiken. De kleurechtheid maakt ook dat een kleine beschadiging niet snel zichtbaar is op de wand.

Kleurechtheid

Rustiekputz is in tal van kleuren te krijgen. De kleur wordt door het stucmiddel gemengd en daardoor is het kleurecht. Het grootste voordeel is dat uw wanden niet snel witte plekken krijgen als u er een keer tegenaan stoot. Waar bij behang een witte ondergrond tevoorschijn komt is dat bij rustiekputz niet aan de orde door de kleurechtheid. U hoeft dus niet te schilderen na het stucen. En wanneer u toch een andere kleur wilt dan is het eenvoudig over te schilderen met verf.

Korreldikte

De korreldikte bij rustiekputz varieert van 1.5 tot 1.8 mm en is daarmee grover dan spachtelputz. Bij het aanbrengen van rustiekputz komen er groefjes in de structuur van het stucwerk. Dat is een typisch kenmerk voor rustiekputz.

Buiten

Ook buiten kunt u wanden sieren met rustiekputz. Het geeft uw woning een bijzondere uitstraling met bovendien een weerbestendig en slijtvast karakter. Omdat rustiekputz het aanzicht van uw woning verandert kan het zijn dat u voor het aanbrengen van dit pleisterwerk een vergunning nodig heeft. Het is daarom verstandig om hier informatie over in te winnen. 

Verschil rustiekputz, spachtelputz en granol

De verschillen tussen rustiekputz, spachtelputz en granol zijn niet altijd even duidelijk, De voordelen delen zij en eigenlijk zit het verschil vooral in de structuren. Spachtelputz is de meest fijne korrel voor op de muur, gevolgd door rustiekputz en granol is de meest grove variant. Granol is op meerde manieren op de muur aan te brengen en zo zijn er ook meerdere motieven mogelijk, bijvoorbeeld waaiers of een boomschors patroon.

Slijtvast stucwerk

Ben u op zoek naar slijtvast stucwerk voor oppervlaktes die intensief worden belast dan doet u er goed aan om te informeren naar soorten zoals terrastone, microcement of -beton of beton ciré. Deze slijtvaste stucsoorten kunnen tegen een stootje en zo heeft u er jarenlang plezier van.

Besparen op stucwerk

Niemand betaalt graag te veel. Daarom is het niet onverstandig om te onderzoeken hoe u kunt besparen op uitgaven zoals het laten stucen van uw wanden. Voor het beste resultaat waar u het langste profijt van heeft kunt u de wanden het beste laten bewerken door een ervaren stukadoor. De kennis, ervaring en vaardigheden van een professional verzekeren u van een mooi resultaat.

De prijzen van stukadoors kunnen onderling behoorlijk van prijs verschillen, door meerdere offertes op te vragen kunt u deze vergelijken en de scherpste prijs krijgen. Hoe groter de oppervlakte van de uit te besteden klus hoe voordeliger de meterprijs meestal is. Een andere manier om te besparen is dus ook om te kijken of er meer werk is wat de stukadoor van u kan doen.

Direct contact

Tel: 085 004 5497
Info@stucadoor-direct.nl

Tarieven

Wij bieden scherpe offertes aan. Iedere wandafwerking is voor ons een nieuw project, waarin wij graag willen adviseren en deze uitvoeren.

Klussen afgerond

Offerte aanvragen