Snel en goedkoop een prijs op de mail

Stucadoor-direct

  • Beste advies van stucadoor
  • Besparen op stucwerk
  • Netwerk van 182 stukadoors
  • 100% gratis en vrijblijvend

Spachtelputz

Bent u op zoek naar een stevige en tijdloze afwerking voor muren en plafonds? Spachtelputz is dan een ideale optie voor uw woning of bedrijfspand.

Alle informatie die u zoekt over spachtelputz vindt u op deze pagina, prijzen, mogelijkheden en alternatieven. Ook hebben wij tips om te besparen op de kosten van uw stukadoor.

spachtelputz met een kleur

Prijzen van spachtelputz

Spachtelputz is een veel gebruikte afwerking op plafonds en wanden. En dat is logisch omdat spachtelputz een betaalbare en nette afwerking is. De prijzen van spachtelputz worden meestal per vierkante meter geregend. Deze prijs is dan inclusief materiaal, loon en BTW.

De gemiddeld prijs voor wanden ligt tussen de 12 en 18 euro per m2. Bij plafonds ligt de prijs hoger, tussen de 15 en 23 euro. De reden dat een plafond meer kost dan wanden is simpelweg omdat deze werkzaamheden lastiger zijn. Een plafond is moeilijker te bereiken en te behandelen en daarom duurt het langer voordat de stukadoor het werk af heeft. Deze kosten zijn verwerkt in de prijs per meter.

Besparen op de kosten

Als u meerdere ruimtes in uw woning van een laag spachtelputz wil voorzien doet u er goed aan op de klus in één keer voor te leggen aan de stukadoor. Over het algemeen geldt, hoe meer meter de klus omvat hoe lager de prijs per meter wordt. Door meerdere offertes op te vragen en ze met elkaar te vergelijken vindt u de beste prijs voor de klus.

Een goede offerte is duidelijk en de opbouw van de totaalprijs is zo opgesteld dat onderdelen onderling te vergelijken zijn. Let u ook op zaken als het garantie termijn, verzekeringen en de planning. De prijzen van verschillende stukadoors verschillen onderling nogal en daarom loont een kritische blik. Bij ons vraagt u vrijblijvend en makkelijk meerdere offertes aan van lokale aanbieders. Maak het uzelf gemakkelijk en wees geen dief van uw portemonnee.

Aanbrengen van spachtelputz

Spachtelputz kan worden aangebracht op beton, steen en gips. Het beste resultaat krijgt u op een gladde en vlakke ondergrond. Eventuele beschadigingen aan de ondergrond worden weggewerkt met raap- of pleisterwerk zodat deze weer egaal wordt. Daarna wordt er een voorstrijkmiddel aangebracht voor een goede hechting van de spachtelputz op de ondergrond. Dan komt de spachtelputz erop en deze moet 24 uur drogen in een ruimte die goed geventileerd wordt.

Kenmerken van spachtelputz

Wanneer u sierpleister wilt aanbrengen op plafonds en muren en bent u er nog niet uit welke soort het beste bij uw wensen past? Spachtelputz wordt het meest gebruikt in woningen. Spachtelputz is een kunstharsgebonden wandafwerking met een korrelstructuur.

De grootte van de korrel kunt u zelf kiezen, deze varieert van 0.5 tot 4 millimeter. Over het algemeen worden de korrels van 1.2 of 1.5mm gebruikt. Spachtelputz heeft meerdere voordelen:

  • Stootvast
  • Kleurvast
  • Boenvast

Daarnaast is het een betaalbare wandafwerking, is het flexibel waardoor het minder snel scheurt en snel aan te brengen, binnen twee dagen kan uw hele woning gedaan zijn.

Kleurvast

Spachtelputz is in iedere gewenste kleur te mengen. Deze kleur wordt door en door vermengd met het spachtelputz en dat betekent dat er bij een kleine schade geen witte ondergrond zichtbaar is. Bij wanden die bijvoorbeeld behangen of geverfd zijn zorgt een beschadiging voor een scheur of deukje dat er een witte plek op de muur komt. Bij spachtelputz is dat dus niet aan de orde.

Stootvast

Spachtelputz is een stevige afwerking voor wanden en plafonds die goed tegen een stootje kan. En dat is uiteraard een groot voordeel in woningen. Door de kunsthars in spachtelputz wordt het flexibeler en dus heeft het een lange levensduur.

Boenvast

Als u een kleine Picasso in huis heeft rondlopen is het erg prettig als de wanden te reinigen zijn. Kunstwerken of handjes van pindakaas kunt u gewoon van de muur afpoetsen. Om uw woning er netjes en verzorgd uit te laten zien is het fijn als de muren dat ook zijn. Een borstel en sopje zijn meestal voldoende om de muren te reinigen als dat niet het geval is zijn er speciale reinigingsmiddelen om spachtelputz er weer als nieuw uit te laten zien. Zo heeft u er jaren plezier van.

Zowel binnen als buiten optioneel

Spachtelputz is zowel binnen en buiten te gebruiken wat het een enorm veelzijdige afwerking maakt. Het is op meerdere, niet alle, ondergronden te gebruiken. Het kan worden aangebracht op steen, betonblokken en gips. Helaas is het niet mogelijk om het aan te brengen op een houten ondergrond.

Kleurenopties

Spachtelputz kunt u in iedere gewenste kleur krijgen. De spachtelputz zelf wordt gekleurd en op de oppervlakte aangebracht, u hoeft de muren of het plafond daarna dus niet meer in de gewenste kleur te schilderen. Omdat de spachtelputz door en door gekleurd is, leidt een beschadiging niet meteen tot een witte zichtbare ondergrond wat bijvoorbeeld bij behang of verf wel kan gebeuren. En dat is een fijne eigenschap in een woning met lompe huisdieren of kinderen. Omdat spachtelputz goed te verven is kunt u de kleur later gemakkelijk aanpassen met verf. Indien een opvallende kleur niet voldoende is kunt u zelfs nog kiezen voor de toevoeging van glitters. De hoeveelheid glitters zijn in te stellen en daarmee bepaalt u zelf hoe uw woning straalt. 

Onderhouden van het stucwerk

Eenvoudig onderhoud aan spachtelputz is een van de grote voordelen van dit soort stucwerk. Het schoonmaken is eenvoudig met een sopje en borstel of een speciale reiniger. Dit maakt dat spachtelputz lang goed en mooi blijft en een langere levensduur heeft. 

Schade herstellen Spachtelputz

Ondanks dat spachtelputz zo sterk is kan het natuurlijk wel beschadigen. Grote schades ontstaan niet snel gelukkig. Het is dan een mogelijkheid om deze plekken bij te werken met een spuitbus. Waarschijnlijk blijft de reparatie wel een beetje zichtbaar. Spachtelputz is niet makkelijk te verwijderen van uw wanden daar moet een boor of beitel aan te pas komen. De wanden overschilderen of van een nieuwe pleisterlaag voorzien is een makkelijkere oplossing.

Overige soorten sierpleister

Naast spachtelputz zijn er meer soorten sierpleister om uw woning mee af te werken. Deze soorten hebben dezelfde voordelen als spachtelputz maar een andere uitstraling. Bijvoorbeeld, rustiekputz of granol.

Granol

Granol heeft een grovere structuur dan spachtelputz en daardoor ontstaan er diepere groeven en putten. De wijze waarop granol wordt aangebracht kan verschillen en daarmee zijn er verschillende patronen mogelijk. Verticaal aangebracht heeft granol het voorkomen van boomschors. In draaiende bewegingen ontstaat er een waaiervorm.  

Rustiekputz

Rustiekputz heeft vergelijkbare voordelen en een redelijk overeenkomend uiterlijk. Het verschil tussen rustiek en spachtelputz is dat de structuur anders is. Rustiekputz heeft een grovere structuur met kleine groeven in de structuur.

Direct contact

Tel: 085 004 5497
Info@stucadoor-direct.nl

Tarieven

Wij bieden scherpe offertes aan. Iedere wandafwerking is voor ons een nieuw project, waarin wij graag willen adviseren en deze uitvoeren.

Klussen afgerond

Offerte aanvragen