Snel en goedkoop een prijs op de mail

Stucadoor-direct

  • Beste advies van stucadoor
  • Besparen op stucwerk
  • Netwerk van 182 stukadoors
  • 100% gratis en vrijblijvend

Spackspuiten, snel en goedkoop!

Op zoek naar een voordelige manier om uw plafond en wanden af te werken, dan is spackspuitwerk een hele goede optie. Alle informatie om een goede afweging te maken voor de juiste wandafwerking vindt u hier. 

Wat is spackspuiten eigenlijk?

Spackspuiten is een manier om uw woning netjes af te werken. Een stukadoor brengt onder een hoge druk een pleisterlaag op het plafond en de wanden aan. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een spuitmachine.

In twee lagen wordt de bedekking aangebracht. Allereerst de meslaag waarmee het oppervlakte egaal gemaakt wordt. Hiermee worden kleine oneffenheden en bijvoorbeeld gaatjes weggewerkt. Dan volgt de afkorrellaag om mee af te werken en de structuur aan te brengen.

Bij een keuze van spackspuitwerk als wandafwerking is erg stootvast en hierdoor geschikt voor diverse kamers. Zo is het populair om aan te brengen in o.a. een woonkamer, slaapkamer en keuken. 

Wat kost spackspuiten?

Zijn uw plafonds en muren toe aan een opknapbeurt en heeft u niet per se een groot budget dan is spackspuiten een goede optie. Omdat er met spackspuiten gewerkt wordt met machines kan de stukadoor flink doorwerken en daarmee efficiënt te werk gaan. Dat scheelt natuurlijk een hoop tijd en dus een hoop kosten.

Prijsopbouw

Prijzen voor wandafwerking worden over het algemeen per vierkante meter gerekend. Deze prijs bevat de materiaal- en loonkosten. De geschatte tijd die nodig is om de klus te klaren is daarin verwerkt. Gemiddelde prijzen voor spackspuitwerk liggen tussen de 5 en 9 euro per vierkante meter voor wit, de gekleurde versie kost tussen de 7 en 11 euro per meter.

OmschrijvingTarief
Spackspuit wit€5,- tot €9,-
Spackspuit in kleur€7,- tot €11,-
Uurtarief stukadoor€35,- per uur

Aanbieders bepalen hun eigen prijzen en daarom kan het goed dat de een meer vraagt voor dezelfde klus als een ander. Het vergelijken van verschillende offertes is daarom zeker aan te raden. U kunt hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen bij lokale aanbieders. Om prijzen van stucsoorten te vergelijken, kan er een goed beeld ontstaan hoe goedkoop spackspuiten daadwerkelijk is.

Stappenplan

Het aanbrengen van spackspuitwerk vergt voorbereiding. Deze bestaat uit het voorbehandelen en het afplakken van de ruimte. Daarna wordt het spackspuitwerk in twee lagen aangebracht.

1. Voorbehandelen

De meeste ondergronden zijn op zich geschikt voor spackspuitwerk, met uiteraard enkele uitzonderingen. Spackspuiten geeft best een dunne laag en om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen is het belangrijk een vlakke ondergrond te hebben. Bij flinke beschadigingen moet een stukadoor er dan ook voor zorgen dat de ondergrond weer egaal is, hiervoor gebruiken ze raapwerk. Vochtplekken of lijmresten moeten ook voorbehandeld worden om er voor te zorgen dat deze lelijke plekken onzichtbaar worden. 

2. Afplakken

Omdat het spackspuitwerk met een machine wordt aangebracht en onder hoge druk is er nevelvorming. En tenzij u uw woning graag gespikkeld terug ziet is het verstandig om alles in de kamers goed af te plakken en af te dekken. Dit kunt u zelf doen om kosten te besparen of over laten aan de stukadoor.

3. Meslaag aanbrengen

Als eerste laag komt de meslaag op de muur met als doel op kleine oneffenheden en bijvoorbeeld gaatjes op te vullen en weg te werken. Voor een mooi resultaat is het nodig om een egale ondergrond te hebben. Met name omdat het spackspuiten een relatief dunne laag op de oppervlakte aanbrengt en dus alles goed te zien is.

4. Korrellaag voor afwerking

Als laatste wordt de korrellaag aangebracht. Deze laag werkt het geheel af en brengt de structuur aan. Deze kunt u zelf bepalen.

Spuitwerk op de muren aanbrengen

Voorbereidingen treffen

Voordat de stukadoor begint zijn er een aantal zaken die moeten worden voorbereid. De oppervlakte moet misschien voorbehandeld worden om er voor te zorgen dat deze egaal is en een mooi resultaat geeft. Maar u moet ook weten wat u precies op uw wanden en plafonds wilt hebben. Behalve voordelig is spackspuiten ook nog eens een afwerking met tal van mogelijkheden.

Grof of fijne korrel

U kunt zelf de uitstraling bepalen, spack is van oorsprong een gladde materie. De korrelstructuur komt door de toevoeging van korrels aan spack. De spuitmachine en de compressor in combinatie met de korrels geven de korrelstructuur. De grootte, of dikte van de korrel kunt u zelf kiezen. Een kleine subtiele korrel of een grovere, het is maar net wat u zelf mooi vindt.

Kleur keuze

Iedere kleur is mogelijk. Het grote voordeel van gekleurd spackspuitwerk is dat u niet ook nog eens hoeft te schilderen. Bent u uitgekeken op de kleur dan kunt u dat wel overschilderen. 

Goedkoop stucwerk

Niemand betaalt graag onnodig of te veel geld. Daarom zijn er een aantal mogelijkheden om de besparen op de kosten van stucwerk. Een daarvan is kiezen voor een betaalbare variant zoals spackspuitwerk. Inclusief een goedkope stucadoor zorgt voor de beste prijs-kwaliteit verhoudingen.

Snelle werkwijze

Door de machine wijze waarop de stukadoor te werk gaat is het een vlotte manier om wanden en plafond af te werken. De stukadoor gaat snel en efficiënt te werk waardoor er minder tijd nodig is en de kosten lager uitvallen. Hoewel het een goedkope vorm van stucwerk is zijn er wel erg veel mogelijkheden met betrekking tot kleur en structuur. Hier kunt u alle kanten mee op om de gewenste sfeer te krijgen die bij uw woning past.

Spackspuiters vergelijken

Omdat iedere aanbieder eigen prijzen hanteert is het verstandig om deze onderling te vergelijken. Vraag bij verschillende aanbieders offertes aan en leg deze naast elkaar om zeker te weten dat u niet teveel betaalt. Via ons kunt u dit gratis en vrijblijvend doen.

Extra laag btw-tarief op spackspuiten

Voor stucwerk betaalt u geen 21% BTW maar 6%. Zonder dat de aanbieder erop inlevert kunt u zo profiteren van een lager bedrag.

Dit geldt als uw woning ouder is dan twee jaar. Het BTW tarief geldt voor zowel het materiaal als het loon.

Zelf afplakken

U kunt het afplakken van de ruimte kunt u overlaten aan de stukadoor of u doet dit zelf. Dan betaalt u uiteraard minder omdat de stukadoor minder werk heeft. Zelf de werkzaamheden uitvoeren is niet aan te raden vanwege het werken met machines die ervaring en kennis vereisen. Als u deze zelf niet heeft, heeft u nog steeds de kosten van het huren van de machine en het materiaal.

Direct contact

Tel: 085 004 5497
Info@stucadoor-direct.nl

Tarieven

Wij bieden scherpe offertes aan. Iedere wandafwerking is voor ons een nieuw project, waarin wij graag willen adviseren en deze uitvoeren.

Klussen afgerond

Offerte aanvragen