Snel en goedkoop een prijs op de mail

Stucadoor-direct

  • Beste advies van stucadoor
  • Besparen op stucwerk
  • Netwerk van 182 stukadoors
  • 100% gratis en vrijblijvend

Stucadoor prijzen

 

Iedereen wil een mooie en verzorgde woning. Als u een stukadoor wilt inhuren om uw wanden of plafonds af te werken dan is de eerste vraag die meestal gesteld wordt, wat kost een stukadoor nou eigenlijk? Om antwoord te geven op deze vraag en een heleboel andere vragen die betrekking hebben op het werk van de stukadoor en de prijzen. 

Wat kost een stukadoor?

Niemand wilt te veel betalen, daarom is het handig om te weten wat gangbare prijzen zijn. Hoe meer u zelf weet, hoe beter u kunt inschatten of een offerte redelijk is. Een stukadoor bepaalt zelf de prijzen voor het werk. Daarom kan het zijn dat prijzen onderling behoorlijk verschillen. Over het algemeen rekenen stukadoors met prijzen per vierkante meter. Deze prijzen zijn inclusief BTW, arbeidsloon en materiaalkosten.

 

Soort stucwerkGemiddelde kosten per m2
Spackspuitwerk€5 - €11
Behangklaar stucen€10 - €18
Sausklaar stucen€10 - €25
Sierpleister€12 - €23
Plafond stucen€15 - €30
Schuurwerk€18 - €25
Raapwerk€18 - €30

Factoren die de prijs bepalen

De prijs per vierkante meter hangt af van een aantal zaken. Het spreekt voor zich dat wanden waar meer werk aan is meer kosten dan wanden die sneller af te werken zijn. En dan is het ook nog zo dat het materiaal waarmee gewerkt wordt natuurlijk ook invloed heeft op de prijs. Een aantal van deze factoren bespreken wij hieronder.

  • Oppervlakte – Meestal is het zo dat hoe groter een klus is hoe goedkoper de prijs per meter wordt. Daarom is het verstandig om eens te kijken wat u precies wil laten doen en of u eventueel werkzaamheden kunt combineren. Bijvoorbeeld werk binnen en buitenshuis, of misschien willen de buren ook wel een nieuwe gevel. Hoe groter de klus is om uit te besteden hoe beter uw positie bij onderhandelingen.
  • Huidige staat – Het beste resultaat is afhankelijk van de ondergrond en de voorbereidingen die getroffen zijn voor het afwerken van de wanden. Hoe meer werk er gedaan moet worden hoe meer tijd er in de werkzaamheden gaan zitten, tijd is geld en dat wordt natuurlijk meegenomen in de prijsberekening. Maar ook de materialen die gebruikt moeten worden om de ondergrond op te lappen kosten geld en die worden daarom ook meegenomen in de prijs per meter. Hoe beter de voorbereidingen hoe langer u profijt heeft van de afwerking.
  • Gewenste afwerking – Uiteraard is de afwerking die u wilt hebben ook van invloed op de kosten. Iedere materiaalsoort heeft een eigen prijs. Zo heeft u zelf dus ook invloed op de prijzen door een luxe of juist minder luxe afwerking te kiezen. De ruimte is daarin natuurlijk ook van belang, een badkamer heeft andere eigenschappen nodig van de afwerking dan de wanden in uw garage. Uw stukadoor kan u alles vertellen over de kosten, mogelijkheden en soorten afwerking om zo een passende oplossing te vinden, binnen uw budget.
  • Op welk termijn – Een goede offerte vermeldt ook de planning met betrekking tot de werkzaamheden. U kunt bij aanbieders offertes aanvragen zodat deze onderling vergeleken kunnen worden. Wilt u op korte termijn werkzaamheden laten doen of heeft u meer tijd? Het hebben van een duidelijke planning is sowieso handig zodat u ook weet hoe lang het duurt voor uw woning af is. Na het aanbrengen van stucwerk is er ook nog een droogtijd waar u rekening mee moet houden. 

Verschil tussen wand of plafond stucen?

De prijs voor het stucen van een plafond liggen hoger dan die van een muur.

Voor een muur mag u rekenen op een prijs tussen de 5 en 20 euro per meter, bij het plafond ligt de prijs hoger, rond de 15 tot 25 euro per vierkante meter.

Een plafond is moeilijker te bereiken en het werken in de hoogte is een stuk zwaarder, vandaar dat de prijzen hoger zijn. Wanden met veel hoekjes en obstakels zijn ook duurder dan gewone gladde wanden. De stukadoor heeft meer werk en daarom kost het u meer.

stucadoor prijzen inclusief materiaal

Goedkope stucsoorten

U heeft zelf controle op de prijzen door de keuze voor het soort stucwerk. Er zijn duurdere en goedkopere soorten te onderscheiden. Een fraaie afwerking en een prettige prijs krijgt u met spuitwerk (spack- en latex spuiten) op plafond of muren. Spachtelputz is een ander soort goedkoop stucwerk. Misschien is uw budget wat beperkt, is de ruimte niet een plek die veel wordt gebruikt of heeft u simpelweg geen behoefte aan alle mogelijkheden die luxe afwerking biedt. Dan zijn de goedkope stucsoorten de oplossing.

Spack spuiten

Spack wordt met een spuitmachine aangebracht en daarom kan er enorm efficiënt worden gewerkt. Omdat de stukadoor snel klaar is met de klus scheelt het u behoorlijk wat geld. Het resultaat is alles behalve goedkoop, met spackspuiten krijgt u mooie, nette afgewerkte wanden of plafonds. De prijzen beginnen meestal al rond de vijf euro per m2 bij grotere oppervlaktes. 

Spachtelputz

Spachtelputz is een sierpleister met vele voordelen. Het gaat lang mee, is goed te reinigen en stootvast. De prijzen beginnen al bij 12 euro per vierkante meter. Spachtelputz heeft verschillende opties met betrekking tot de korrelgrootte, u kunt zelf kiezen of u een subtiele korrel wilt of juist een grovere afwerking.

Luxe stucwerk

Als u zoekt naar een meer luxe afwerking voor uw wanden of plafond zijn er ook meer dan genoeg opties. Sommige hebben ook eigenschappen waardoor ze bijvoorbeeld uitermate geschikt zijn voor het afwerken van badkamers, of vloeren. Deze afwerking zelf is dan wel prijziger dan andere soorten, maar het niet hoeven tegelen van een badkamer, of leggen van vloeren is natuurlijk wel weer voordeliger. U betaalt meer per vierkante meter, maar daar krijgt u dan zeker ook wat voor terug.

Tadelakt

Deze uit Marokko afkomstige afwerking is werd vroeger al gebruikt in stoombaden en badhuizen. Dat maakt Tadelakt dus enorm geschikt voor de badkamers of keukens. Dit kalkpleister is afkomstig uit de omgeving van Marrakesh en volgens de overlevering wordt het al duizenden jaren toegepast. Het heeft een authentieke uitstraling en zorgt voor een bijzondere sfeer. Door de bijzondere afwerking is het een arbeidsintensief product en daar is de prijs dan ook naar. Tadelakt vergt ook onderhoud om de wanden waterafstotend te houden.

Beton Ciré

Een alternatief voor het prachtige Tadelakt is Beton Ciré. Het gebruik van beton is misschien al net zo oud als het gebruiken van Tadelakt. Egyptenaren, Romeinen en Grieken werkten er al mee. Sinds ongeveer tien jaar is het Beton Ciré op de markt, een Franse variant van het oude betrouwbare beton.

Beton Ciré betekent gewreven beton en heeft een steenachtige uitstraling. Het is uitermate geschikt voor een stoere industriële look of als alternatief voor Tadelakt. Het aanbrengen is stukken minder arbeidsintensief dan Tadelakt en daar is de prijs dan ook naar, hier mag u denken aan ongeveer €100,- per vierkante meter.

Micro cement

Micro cement is afkomstig uit het warme Argentinië maar verovert langzaamaan de hele wereld. Het heeft vele voordelen zoals dat het waterdicht is, duurzaam, weinig tot geen belasting voor het milieu geeft en een hoge krasbestendigheid heeft. Micro cement is aan te brengen op bijna iedere ondergrond. Daarnaast is het ook nog eens hygiënisch omdat schimmels en bacteriën zich niet kunnen hechten aan deze wandafwerking.

Betonlook in de badkamer

Btw regeling

Een manier om stucwerk voordelig uit te laten voeren is om gebruik te maken van het verlaagde BTW tarief. Bij woningen die ouder zijn dan twee jaar betaalt u geen 21% BTW maar slechts 9%. Dit voordeel komt geheel aan u toe, de stukadoor hoeft daarvoor namelijk niets in te leveren. Het BTW tarief geldt voor zowel de arbeid als de materialen. Het verschil is meer dan 10% waardoor u behoorlijk kunt besparen.

Het kan dus aantrekkelijk zijn op het moment dat uw woning nog net geen 2 jaar oud is, het stucwerk nog heel even uit te stellen, totdat deze grens wel is gepasseerd. 

Goedkope stukadoor

Om te besparen op kosten zou u kunnen overwegen om zelf te stuken. Het vergt helaas wel enige ervaring en kennis, maar daarnaast ook nog materialen en gereedschap om deze klus te klaren. Het beste kunt u stucwerk dan ook uitbesteden aan een ervaren stukadoor. En omdat niemand graag te veel betaalt is het vinden van een goedkope stukadoor wel zo prettig.

Het voordeel van een erkende stukadoor is dat deze ook werkt met garantie, een stukadoor die zwart werkt doet dit over het algemeen niet. Indien er later problemen zijn heeft u dan niets om op terug te vallen. U bespaart op een goede stukadoor door goed te bekijken wat de mogelijkheden zijn qua aanbieders en materialen.

Besparen op een stukadoor

Nu weet u ongeveer wat u mag verwachten qua prijzen voor stucwerkIedere stukadoor heeft eigen prijzen en daarom kan er verschil tussen offertes van stukadoors zitten. Vraag meerdere offertes op en vergelijk deze met elkaar om een goede prijs te krijgen. Bij ons vraagt u makkelijk meerdere offertes op, deze zijn vrijblijvend en gratis. Bespaar door de vergelijking tot wel 40% op kosten voor stucwerk.

Grotere klussen zijn voordeliger dan kleinere oppervlaktes en het is ook voordeliger om een stukadoor maar een keer te laten komen dan meerdere keren. Als u dus werk wilt uitbesteden bedenk dan goed wat er allemaal moet of kan gebeuren. Zo bent u sneller klaar en voorlopig weer af van het onderhoud aan plafond en wanden.

Direct contact

Tel: 085 004 5497
Info@stucadoor-direct.nl

Tarieven

Wij bieden scherpe offertes aan. Iedere wandafwerking is voor ons een nieuw project, waarin wij graag willen adviseren en deze uitvoeren.

Klussen afgerond

Offerte aanvragen