Snel en goedkoop een prijs op de mail

Stucadoor-direct

  • Beste advies van stucadoor
  • Besparen op stucwerk
  • Netwerk van 182 stukadoors
  • 100% gratis en vrijblijvend

Stucwerk

Uw woning afwerken met stucwerk geeft een prachtig resultaat. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en verschillende manieren om uw wanden of plafonds af te werken. Het kan zijn dat u niet meer precies weet wat er allemaal mogelijk is, logisch gezien alle opties. Hier leest u alles over de kosten van stucwerk, de diverse soorten stucwerk en kosten. Maar ook geven wij u tips om te besparen, niemand betaalt graag te veel toch?

Stuc materiaal

Kosten van stucwerk

De kosten van het stucwerk worden beïnvloed door verschillende factoren. Over het algemeen rekent de stukadoor met een prijs per vierkante meter. Deze prijs is dan inclusief het arbeidsloon, de materialen en BTW. Maar er zijn nog meer factoren die de prijs beïnvloeden zoals het materiaal wat u erop wilt hebben, de ondergrond en het werk vooraf wat nodig is en de grootte van de klus.

Uurtarief van stukadoor

Een stukadoor krijgt natuurlijk ook loon. Er wordt een schatting gemaakt hoeveel tijd er nodig is voor een klus en dat wordt verrekend in de prijs per meter. De werkzaamheden die u de stukadoor laat uitvoeren spelen ook mee, doet u zelf een deel van de voorbereidingen of laat u de stukadoor het doen.

Prijzen per m2

Over het algemeen geldt dat de vierkante meter prijs lager wordt bij meer meters. Hoe groter de klus hoe lager de prijs per meter. Een manier om te besparen is dan ook om meer meters te laten doen. 

Verschil in kosten

Er zijn verschillende soorten stucwerk en zij hebben ook allemaal verschillende prijzen. De prijzen bepalen stukadoors zelf en kunnen behoorlijk verschillend zijn. U doet er goed aan de prijzen met elkaar te vergelijken voordat u een stukadoor in de arm neemt. De verschillen in de prijzen van soorten stucwerk zijn er ook nog. Deze hebben te maken met de kosten voor het materiaal, de mate van arbeidsintensiteit van het aanbrengen van het stucwerk en de plek waarop het aangebracht moet worden.

Een plafond is duurder dan wanden. Sommige soorten stucwerk zijn bijvoorbeeld behoorlijk ingewikkeld met aanbrengen en andere bestaan uit dure materialen. Dit ziet u allemaal terug in de prijzen.

Diverse soorten stucwerk

Het grote aantal verschillende soorten stucwerk kan er misschien voor zorgen dat u niet helemaal weet wat u nou wil, dat is begrijpelijk. Aangezien de prijs altijd een belangrijk onderdeel is bij het maken van een keuze hebben we hier een aantal betaalbare soorten stucwerk onder elkaar gezet. Wilt u dus een goede afwerking voor een goedkope prijs, dan vindt u die hier.

Spuitwerk (spackspuiten)

Bij dit stucwerk wordt het materiaal machinaal aangebracht. Daarom is de klus snel te klaren en scheelt dat behoorlijk in kosten. U kunt zelf kiezen welke structuur u wenst, deze is instelbaar op de machine. Het materiaal bevat geen korrels zoals ander pleisterwerk maar krijgt structuur door de wijze van spuiten. Er wordt geen dikke laag aangebracht dus het is een wijze die eigenlijk alleen op egale ondergronden kan worden aangebracht.

U kunt de wanden of plafonds wel in alle kleuren laten spuiten. In de meeste nieuwbouw woningen zit dit op de plafonds en het is een goedkope afwerking voor uw woning, vooral in nieuwbouw omdat die wanden natuurlijk glad worden opgeleverd.

Saus- en behangklaar

Als voorbereiding voor behang of verf, kan het nodig zijn wanden eerst geschikt te maken. Vooral bij muren die niet egaal zijn of zelfs beschadigd is dat aan de orde. Deze voorbereidende werkzaamheden noemt men het saus en behangklaar maken van de wanden. Er zit wel een verschil tussen behang- en sausklaar. Voor het behangen moet de wand egaal zijn voor een goede hechting. Omdat behang nog wel het een en ander weg kan werken is behangklaar vaak wat goedkoper dan sausklaar. Bij sausklaar wordt de muur echt helemaal strak gemaakt zodat er verf overheen kan zonder dat er oneffenheden te zien zijn.

Sierpleister

De afwerking van uw wanden kan ook met sierpleister. Er zijn verschillende soorten sierpleister waarvan spachtelputz misschien wel de meest bekende is. Spachtelputz is een pleister met korrel die wordt aangebracht op wanden of plafonds. De grootte van de korrels kunt u zelf kiezen alsmede de kleuren.

Een grovere variant is het rustiekputz en de meest grove het granol. Deze twee soorten hebben een grovere structuur en groeven in de oppervlakte. Sierpleister is goed schoon te houden en stootvast. Een fijne afwerking in woningen waar wordt geleefd dus. Vooral met kleine kliedermonsters of kunstenaars.

Schuurwerk

Schuurwerk is ook een vorm van pleisterwerk en kan in ieder interieur worden toegepast. Dit pleisterwerk droogt egaal wit op en hoeft dus niet meer te worden geschilderd. Het is een afwerking die veel weg heeft van gips en meestal tussen de 3 en 8 millimeter dik. Door het gipsachtige karakter is het een goede toepassing voor in vochtige ruimtes, het regelt namelijk de vochthuishouding. Er is keuze tussen grof en fijn schuurwerk.

Luxe stucwerk

Voor een bijzonder afwerking zijn er luxere soorten stucwerk. De prijzen per vierkante meter zijn hoger maar dan bent u wel ook klaar voor de ruimte. Sommige zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor badkamers of keukens. Dan hoeft u niet meer te tegelen!

Toepassingen

Luxer stucwerk wordt bijvoorbeeld gebruikt in badkamers. Een mooie look met functionaliteit die uitstekend aansluit bij vochtige ruimtes. U betaalt wat meer maar u hebt verder geen kosten aan andere afwerking. Ook is de uitstraling van het luxe stucwerk bijzonder en luxe. Hier hebben we een overzicht met soorten afwerking om uw woning van iets bijzonders te kunnen voorzien.

Beton Ciré

Beton werd vroeger al door Romeinen en Grieken gebruikt voor de bouw. Beton Ciré is Frans voor gewreven beton en sinds een jaar of tien ontzettend populair in Frankrijk en gelukkig ook steeds meer in Nederland. Beton Ciré is watervast, naadloos en een alkalische afwerking. Alkalisch betekent dat het schimmelwerend is en bacteriën zich ook niet graag hechten. Hygiënisch dus. Vooral in tegenstelling tot bijvoorbeeld tegels is dat wel zo prettig. Geen voegen met kwetsbare plekken voor schimmel, geen naden en geen bacteriën. Bovendien heeft het een prachtige, industriële uitstraling. 

Microcement/microbeton

De herkomst van microcement en microbeton ligt in Argentinië. Dit materiaal is hygiënisch en daarom uitermate geschikt voor keukens en badkamers. Met een coating kan het zelfs dienst doen als aanrecht.  Perfect voor een strakke moderne badkamer. Microcement heeft een fijne korrel en een hoge krasbestendigheid. De laag van 1 of 2 mm is bijna op iedere stevige ondergrond aan te brengen.

Binnen of buiten maakt ook niet uit. En de naadloze afwerking is ook weer een fijne bijkomstigheid voor de hygiëne. Microbeton is sterker en dikker dan het microcement en daarmee meer geschikt voor intensief gebruik, bijvoorbeeld vloeren. Omdat het dikker wordt aangebracht kunnen er ook patronen in gemaakt worden.

Tadelakt

Een van oorsprong Marokkaans pleister die al duizenden jaren gebruikt wordt in stoombaden en badhuizen. Het bijzondere van deze methode is de afwerking met een halfedelsteen, het pleisterwerk wordt daarmee behandeld en gepolijst. Tadelakt is dan ook Berbers voor inmasseren.

Na verloop van tijd heeft het wel wat onderhoud nodig om de watervaste eigenschap te behouden. Omdat het een kalkpleister is van hydraulische kalk is het een materiaal wat ademt. En daardoor is het bevorderlijk voor een gezond binnenklimaat van uw woning. Tadelakt geeft een warme uitstraling en is water- en stootvast en daarmee dus een prachtige en praktische afwerking.

Leemstuc

Ook Leemstuc is al eeuwenoud en wordt wereldwijd gebruikt om woningen te stucen. Leemstuc is een natuurlijk middel om wanden mee af te werken. Het bestaat volledig uit natuurlijke producten waardoor het dus hartstikke milieuvriendelijk is en totaal niet belastend voor het milieu.

Leemstuc werkt zowel vocht- als warmte regulerend en dat is ook de reden dat het al zo lang en zo veel gebruikt wordt. Vocht- en warmte regulerend betekent dat leem in staat is om warmte en vocht op te nemen en af te geven. Zo reguleert het de temperatuur en luchtvochtigheid in uw woning.

Stukadoor in de regio vinden

Op zoek naar een goede stukadoor in de regio? Wij helpen u daarbij. Een lokale stukadoor scheelt al in de kosten omdat de voorrijdkosten minder zijn of misschien helemaal niet aan de orde zijn. 

Vergelijk gratis

Via onze pagina kunt u vrijblijvend en gratis meerdere offertes opvragen. Een goede offerte is duidelijk en zo kunt u goed zien wat u waardoor betaalt en alle onderdelen met elkaar vergelijken. Let ook op bepalingen over garantie en informeer of er meer kosten zijn die u kan verwachten. U bespaart zo al snel 40% op de kosten voor een stukadoor.

Bespaar op de kosten

Er zijn meer manieren waarop u kosten kunt besparen. Een deel van het werk kunt u bijvoorbeeld zelf doen, denk aan het voorbereidende werk. Overleg met uw stukadoor wat de mogelijkheden zijn. U kunt het zelf doen, maar stucen is een vaardigheid die behoorlijk wat aan kennis en ervaring vraagt. Een wand in de schuur kunt u zelf proberen, maar voor een goed resultaat is het belangrijk dat u kennis heeft van verschillende soorten ondergrond en stucwerk.

Goedkoop stucwerk

Goedkoop is niet altijd de beste koop. Let op dat u niet bespaart op belangrijke dingen die de kwaliteit van het stucwerk ondermijnen. Goed materiaal kost nou eenmaal geld en een goede vakman ook. Het is wel mogelijk om goedkopere materialen te kiezen en zo geld te besparen op het stucwerk.

Direct contact

Tel: 085 545 4000
Info@stucadoor-direct.nl

Tarieven

Wij bieden scherpe offertes aan. Iedere wandafwerking is voor ons een nieuw project, waarin wij graag willen adviseren en deze uitvoeren.

Klussen afgerond

Offerte aanvragen